Om Skara skolscen

Skara skolscen har utbildat framtidens skådespelare i 60 år. År 2018 flyttade skolan till nyrenoverade lokaler med egen scen.

En liten jätte i svensk teater sedan 1962

Skara skolscen grundades 1962 av Carl Erik Proft. Skolan expanderade efter hand, men bara på lärarsidan och grundtanken lever fortfarande kvar — ett litet antal elever som ges möjlighet att fördjupa sig i teatern under en begränsad tid.

I dag har mer än 200 av skolans tidigare elever teater och film som sitt yrke. Några av dem är Henning Mankell, Rikard Wolff, Adam Lundgren, Marie Richardson, Noomi Rapace, Pia Johansson, Angelica Prick och Tehilla Blad.

Verksamheten bedrivs i ett eget hus anpassat efter utbildningens behov. Som elev har du tillgång till lokalerna från 07.00 till 22.00 alla dagar i veckan.

En del av Folkuniversitetet

Skara skolscen är en del av studieförbundet Folkuniversitetet som bedriver folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Folkuniversitetets idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är icke vinstdrivande och politiskt, religiöst och kommersiellt oberoende.