Kalendarium

Här hittar du information om Konstskolans utställningar, events och publika externa samarbetsprojekt. Varmt välkommen!

Vårutställning, 29-30 maj
Den 29 maj är det dags för Vårutställning på Folkuniversitetets konst- och kulturutbildningar på Kungstensgatan 45. Klockan 16.00 öppnar vi både fysiska och digitala dörrar för vernissagen. Utställningen pågår tom den 30 maj.

Husby Konstsalong, 27 april – 4 maj
Henrik Lennkvist och Liv Meijer Nordgren på Konstnärligt Projekt ställer ut på Husby Konstsalong 27/4-4/5. Vernissage lördag 27/4 kl. 14.00. 

Henrik visar måleri och Liv kostym samt ett performanceverk under finissaget den 4/5 kl. 14.00. Husby Konstsalong är ett samarbete mellan Kulturhuset Stadsteatern, Folkets Husby, Husby Konst och Hantverksförening och Kulturskolan Stockholm Järva.

Emilia Westerströms vernissage på Crum Heaven, 24 april
"Resultatet av mitt år på Konstnärligt projekt på Konstskolan i Stockholm visas i en utställning som skildrar minnesbilder, familj och förlust genom figurativ oljemålning." 

När: Onsdagen den 24 april klockan 17-20
Var: Crum Heaven, Högbergsgatan 38

Utställningen pågår till den 5 maj.

Facebook-event

Utställningen Det Som Står Mellan Raderna på Kulturbiblioteket, 20 mars – 7 aprilGenom ett tvärkonstnärligt projekt har studerande på Konstnärlig grundutbildning skapat Artist’s books med utgångspunkt i lyrik skriven av studerande på Skrivarlinjen. Resultatet visas i en utställning som kombinerar inte bara bildkonst och lyrik utan också innefattar blandade metoder så som grafiktryck, bokbinderi, teckning, måleri och digitala grafiska tekniker.

16.30 vernissage
18.00 uppläsning Skrivarakademin läser

Kvällen är ett samarbete mellan Konstskolan, Skrivarakademin och Kulturhuset Stadsteatern.

Release av Transit of Venus på Rönnells Antikvariat, 24 februariEtt interdisciplinärt projekt mellan studerande på Konstnärligt projekt, med bakgrund i olika fält så som dans, scenkonst, fri konst, konsthantverk och formgivning. Genom genreöverskridande samarbeten, med utgångspunkt i Stockholms gamla observatorium, har unika fanzines skapats om utforskar begreppen tid, rymd och rörelse. 

I samarbete med Rönnells Vänner, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.