Kalendarium

Här hittar du information om Konstskolans utställningar, events och publika externa samarbetsprojekt. Varmt välkommen!

Release av Transit of Venus på Rönnells Antikvariat, 24 februariEtt interdisciplinärt projekt mellan studerande på Konstnärligt projekt, med bakgrund i olika fält så som dans, scenkonst, fri konst, konsthantverk och formgivning. Genom genreöverskridande samarbeten, med utgångspunkt i Stockholms gamla observatorium, har unika fanzines skapats om utforskar begreppen tid, rymd och rörelse. 

I samarbete med Rönnells Vänner, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.

Utställningen Det Som Står Mellan Raderna på Kulturbiblioteket, 20 mars – 7 aprilGenom ett tvärkonstnärligt projekt har studerande på Konstnärlig grundutbildning skapat Artist’s books med utgångspunkt i lyrik skriven av studerande på Skrivarlinjen. Resultatet visas i en utställning som kombinerar inte bara bildkonst och lyrik utan också innefattar blandade metoder så som grafiktryck, bokbinderi, teckning, måleri och digitala grafiska tekniker.

16.30 vernissage
18.00 uppläsning Skrivarakademin läser

Kvällen är ett samarbete mellan Konstskolan, Skrivarakademin och Kulturhuset Stadsteatern.

Vårutställning, 29-31 maj
Den 29 maj är det dags för Vårutställning på Folkuniversitetets Konst- och kulturutbildningar på Kungstensgatan 45. Klockan 16.00 öppnar vi både fysiska och digitala dörrar för vernissagen. Utställningen pågår tom den 31 maj.