Sofia Jernberg

Senast ändrad

"Lyckost! Om jag kunde gå Tonis igen så skulle jag göra det!"

Sofia Jernberg

När gick du ut Tonis?
– 2009

Vad gör du idag?
– Jag frilansar som sångerska och kompositör inom de musikaliska fälten modern jazz, improviserad musik och nutida konstmusik.

Vilken är din största framgång sedan Tonis?
– Jag brukar försöka undvika att tänka på framgångar eller motgångar. Båda fenomenen är en naturlig ingrediens i ett yrkesliv och jag vill inte låta dem påverka mej. Men något som jag är tacksam över är att jag kan försörja mej på det jag gör och att jag hela tiden får tillfälle att göra nya spännande saker.

Om du skulle ge ett råd till en ny Tonis-student på första skoldagen – vad skulle det vara?
– Lyckost! Om jag kunde gå Tonis igen så skulle jag göra det! Se fram emot den tid du får på Tonis. Du kommer att få lära dej massor om musik som du inte visste förr och få tid och stöd att fördjupa dej i de saker du vill!

Vad glömmer du aldrig från Tonis?
– Lärarna!! Jag har aldrig tidigare stött på en sådan bred och tillåtande utbildning som Tonis. Jag upplevde att alla lärare brann för sitt ämne och det smittar verkligen av sej. Jag kände aldrig att det fanns musik som var "fel" eller "rätt" utan lärarna var måna om och stöttade oss i att söka och hitta vår musik. Den bästa utbildning jag gått. Jag fick med mej så mycket kunskap därifrån!

Foto: Jon Edergren