Ljudvågor 10 år 2005

GotlandsMusiken under ledning av Jan Risberg inledde årets festival. Som vanligt organiserades festivalen av eleverna vid Gotlands Tonsättarskola. Redan under höstterminen delar de in sig i olika funktioner som till exempel konsertansvariga och pressansvariga. Esaias Järdegard Fogelvik var festivalgeneral.

Programomslag för Ljudvågor 2010

Samarbetet mellan Musikkonservatoriet Falun och Gotlands Tonsättarskola är banbrytande. Unga musiker- och tonsättarelever lär av varandra. En serie handledda workshops leder fram till konserten på Baltic Art Center i Visby.

AxelssonNilssonDuo gjorde sina första Ljudvågor.

Eleverna bjöd in Dror Feiler att gästföreläsa under festivalen. 

Gotlands Dansutbildningar medverkade i två verk. Den nya dansutbildningen leds av Helena Högberg som tidigare dansat på Ljudvågor, senast under festivalen 2001.

Under läsåret har eleverna haft en workshop i diffusion, eller ljudspridning, konsten att gestalta ljudet och den musikaliska formen i rummet.

Gotlands Tonsättarskola firade 10 år! Ramon Anthin och Sven-David Sandström som varit med från början uppvaktades med blommor. Rikskonserter gav, genom Lotta Bystedt, Gotlands Tonsättarskola en fantastiskt present!

Pärlor för Svin som också firar 10-årsjubiléum gjorde för tredje året i rad avslutningskonserten på Ljudvågor med ny musik av elever i årskurs 2.

Ljudvågor besöks alltid av gamla elever från Gotlands Tonsättarskola. I år hade särskilt många mött upp och samlades på scen med årets elever för gruppfotografering.

Ljudvågor Program 2005 (pdf)

Bilder från Ljudvågor 2005