Kristoffer Aronsson

Musikskapande, komposition och låtskrivande

”Ju förr du kan bli din egna lärare, desto bättre.”

Hej!

Jag heter Kristoffer Aronsson, men kallas för Krian av alla jag känner. När jag inte undervisar på Folkuniversitetet, jobbar jag inom vården, utövar qi gong och kroppsterapi, eller skriver och producerar min egna musik. Jag bor i härliga samskapande Uddebo mellan Tranemo och Svenljunga med min sambo och dotter.

Musiken har hela livet varit en passion för mig. Alltifrån början av 90-talet när jag tittade på MTV (när det fortfarande var en musikkanal) och jag började spela gitarr, till studier på musikgymnasium, Billströmska Folkhögskolan, Gotlands Tonsättarskola och Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

Lyssnande, utövande, skapande, och teoriserande/filosoferande i musikens värld är en plats där jag älskar att vara. Sedan 2012 har jag hållit kurser på Folkuniversitetet.

Målet med mina kurser är att du ska få insikt i grundläggande bitar som gör att du så snart som möjligt kan bli din egna lärare och på så sätt kan bli självständig att utvecklas inom musiken. Min gitarrlärare på gymnasiet brukade säga: Ju förr du kan bli din egna lärare, desto bättre.

Med en nyfiken inställning till lärande kan du komma till platser (såväl inre som yttre), som du inte ens har fantiserat om.

Välkommen att med nyfikenhet utforska musikens värld med mig!

 

Kristoffer Aronsson är kursledare på Folkuniversitetet.

Kristoffer Aronsson