Karin Lundqvist

Karin Lundqvist är ordförande i Skrädderiföreningen i Göteborg och har en lång erfarenhet inom området. Karin är utbildad på Tillskärarakademin, där huvudämnet låg på mönsterkonstruktion. Hon driver ett eget företag sedan 1993, Skrädderi Karin Lundqvist. Karin har också arbetat på Tenson, i deras sysal, med funktionstyger som MPC:er vilket är en form av vattentäta tyger som används inom fritidssektorn.

Karin Lundqvist är ordförande i Skrädderiföreningen i Göteborg och har en lång erfarenhet inom området. Karin är utbildad på Tillskärarakademin, där huvudämnet låg på mönsterkonstruktion. Hon driver ett eget företag sedan 1993, Skrädderi Karin Lundqvist, läs mer på hennes hemsida. Karin har också arbetat på Tenson, i deras sysal, med funktionstyger som MPC:er vilket är en form av vattentäta tyger som används inom fritidssektorn.

Kan du berätta lite om er verksamhet i skrädderiföreningen, ni sitter väl inte med benen i kors och syr, hur går det till?

Vi försöker stötta våra medlemmar där många är ensamarbetare. Det blire lite av istället för arbetskamrater där vi använder varandra som bollplank eller delar med oss av jobb som man inte själv hinner eller kan ta. Vi försöker också göra roliga saker ihop som kurser, utflykter, gå på utställningar och göra studieresor. Ibland har vi en workshop för att utvecklas och inspireras.

Du är ansvarig för vår kvällsskola i mode. Hur fungerar det?

Det fungerar bra! Många kommer utan någon större erfarenhet men under kursen utvecklas de mycket. Från att aldrig ha sett en konstruktion kan de efter kursen göra ganska avancerade konstruktioner på egen hand. De lär sig också att använda konstruktionen till att sy upp sina plagg. Till min hjälp har jag en kollega som arbetar med textillära och modeteckning.

Karin Lundqvist har arbetat på Art College sedan 2009.

Karin Lundqvist

Karin Lundqvist