Tog kunskaperna till en ny nivå

Frida Blomqvist läste Diplomerad grafisk designer på Art College i Göteborg. Nu skapar hon effektiv kommunikation med färg, form och design.

Frida Blomqvist jobbar som kommunikatör på en byrå Göteborg. Hon har arbetat inom yrkesrollen i snart fem år och har tidigare gått en universitetsutbildning i kommunikation.

– Min utbildning från universitetet var bra men också väldigt teoretisk. När det gäller allt som har med grafisk design att göra så var jag helt självlärd. Jag har dock alltid tyckt mycket om den kreativa delen av kommunikatöryrket, att kunna skapa effektiv kommunikation med färg, form och design.

Efter några år började Frida Blomqvist känna att hon inte riktigt hade på fötterna när det gällde det grafiska.

– Jag kände mig begränsad. Jag kunde precis det jag behövde inom grafisk design för att klara vissa uppgifter men inget mer. Jag kände att jag ville veta mer för att ta mina kunskaper till nästa nivå.

Diplomerad grafisk designer på Art College var perfekt för Frida Blomqvist. Innehållet på utbildningen var precis det hon sökte och det var lagom antal timmar i veckan för att kunna kombineras med hennes jobb.

Att teori hela tiden varvas med praktiska övningar är något hon har uppskattat under utbildningen. Höjdpunkten var dock delarna om bildkomposition och hur vårt seende tar in och processar information.

– Det var otroligt givande, jag önskar att vi hade haft mer av det på min utbildning på universitetet, säger Frida Blomqvist.