Balettakademien Malmö

Välkommen till Balettakademin Malmö, vid Folkuniversitetet! Vår utbildning förbereder dig för studier på universitet eller högskola för nutida dans och scenkonst, och en efterföljande karriär som professionell dansare.

Läs mer om Balettakademien Malmö

Utbildningen är ettårig och du kommer att ha daglig träning i balett och modern och nutida dans på hög nivå. Du kommer att jobba med repertoar, improvisation, kontaktimprovisation, eget skapande, komposition, stretch och auditionträning. I utbildningen ingår även anatomi och praktisk kunskap om alternativa träningsmetoder i skadeförebyggande syfte.

Fast lärare och coach

Karin Nedergaard är din fasta lärare, mentor och coach. Detta säkrar att du får personlig feedback och coaching i samtliga ämnen och att du får de verktyg just du behöver för att utvecklas. Karin har studerat vid Balettakademien i Stockholm, London Contemporary Dance School och Alvin Ailey American Dance School. Hon har en 15 år lång karriär som professionell dansare bak om sig och har koreograferat och regisserat flera musikaler och moderna dansföreställningar. Vidare har hon sju års erfarenhet i att leda och undervisa högskoleförberedande utbildning.

På utbildningen kommer du även att ha ett antal gästlärare som själva är aktiva dansare. Utbildningen avslutas med en scenproduktion som ger dig kunskap och erfarenhet av arbetet med en kreativ, skapande process.

Samarbeten och nätverk

Balettakademien Malmö har ett nära samarbete med Skånes Dansteater, Danscentrum Syd och den övriga professionella dansmiljön i Skåne. Du kommer att få se föreställningar, göra studiebesök, få kontakt med andra dansare, ha föreläsningar och andra samarbeten som skaffar dig ett nätverk och kunskap om branschen redan innan din högre utbildning.

Terminsavgift

Avgiften är 22 000 kronor per termin. Totalt 44 000 kronor för hela läsåret.

Har du frågor om utbildningen? Tveka inte att höra av dig.

Karin Needergard
karin.nedergaard@folkuniversitetet.se
076-391 04 15