Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet

Programmet för dig som är intresserad av hur samhället fungerar och hur människor påverkas på olika sätt av det som sker lokalt och globalt.

Poängplan från 2018 och framåt

På vårt samhällsvetenskapsprogram får du arbeta i projektform - både självständigt och i grupp - med olika teman. Din nyfikenhet på hur samhället och människan fungerar är utgångspunkten för ditt lärande och diskussioner, läsning och skrivande är metoder du utvecklar din kompetens i. Hos oss finns det möjlighet att läsa två moderna språk. Våra infödda språklärare garanterar att du får de bästa förutsättningarna att lära dig att kommunicera på spanska, tyska och franska.

Inriktningar

Vi erbjuder följande inriktningar där du har möjlighet att fördjupa dig.

  • Beteendevetenskap - ska ge kunskap om människors utveckling, socialisation och samspel i olika sammanhang. Dessutom ska inriktningen ge kunskaper i kommunikation, lärande och ledarskap samt förmåga att tillämpa samhällsvetenskaplig metodik.
  • Samhällsvetenskap - ska ge kunskap om samhällsstrukturer och livsvillkor utifrån individ-, grupp- och samhällsnivå. Elevens förståelse för samhällsfrågor fördjupas genom tillämpning av samhällsvetenskaplig metodik.
  • Medier, information och kommunikation - ska ge kunskaper om mediernas roll i samhället och hur man använder medieteknik för att förmedla budskap. Eleverna studerar journalistik, reklam och information på olika sätt. 

Våra program

Toggle module
Toggle module
Toggle module

Schoolsoft

Toggle module

Johannes Hedberggymnasiet

Trädgårdsgatan 25 (SA), Gasverksgatan 17 (NA), Box 7124
250 07 Helsingborg
042-38 56 03 (SA), 042-21 53 86 (NA)
jhg@folkuniversitetet.se