Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Gotlands tonsättarskola

Välkommen till "Tonis"!

Drygt 90% av våra studerande som söker sig vidare till någon av musikhögskolornas kompositionsutbildningar blir antagna. Vad kan det bero på?

Vi på Gotlands Tonsättarskola, eller "Tonis" som skolan kallas bland studenter och ortsbor, tror att svaret ligger i det unika utbildningskoncept som blivit vårt signum – en individfokuserad förberedande kompositionsutbildning där learning-by-doing utvecklar studenterna konstnärligt och hantverksmässigt. Varje läsårs komponerande leder fram till den egenproducerade festivalen Ljudvågor där ett 50-tal verk uruppförs av professionella ensembler och orkestrar.

Förkunskaperna varierar - till vår 2-åriga kompositionslinje söker sig de som redan har siktet inställt på tonsättaryrket liksom de som skriver egen musik och vill utvecklas. Somliga kan notation och harmonilära, andra inte. För eam- eller ljudkonstnärer eller musiker som vill fortbilda sig i komposition finns vår 1-åriga kompositionslinje med inriktning mot fri konst.

Vårt viktigaste mål är att du som student ska utveckla ditt eget musikaliska språk utifrån dina individuella förutsättningar. Till ditt förfogande står några av Sveriges mest spännande och kunniga tonsättare och pedagoger.

Välkommen till Gotlands Tonsättarskola!

Följ oss!

Toggle module

 
Gotlands Tonsättarskola

Film

Toggle module