Du är här:

Aktuellt på Skrivarakademin

• Sebastian Lönnlöv ny ledamot i Skrivarakademins ledningsgrupp

Vi är glada och stolta över att få välkomna Sebastian Lönnlöv till ledningsgruppen för Skrivarakademins heltidsutbildningar!

• Hör Skrivarakademins lärare på Bokmässan 2019

Årets upplaga av Bokmässan äger rum i Göteborg 26-29 september och självklart är flera av Skrivarakademins lärare på plats. Här har vi listat var du kan se och höra dem under mässan.

• Monica Rehn nominerad till Crimetime Award

Bland de nominerade till Crimetime Award 2019 finns Monica Rehn som tidigare läst kurser på Skrivarakademin. Monica är nominerad i kategorin "Årets deckardebut" för sin bok "Moratorium".

• Svenska Akademins kritikerpris till Anna Hallberg

Vår uppskattade lärare Anna Hallberg har tilldelats Svenska Akademiens kritikerpris. Det är tredje året som Svenska Akademin delar ut pris för insatser inom svenskspråkig kritik.

• Dubbla publiceringar för Mimmi Jensen Gellerhed

Mimmi Jensen Gellerhed, som nyligen avslutat två års studier på Skrivarakademins heltidsutbildningar, är dubbelt aktuellt med poesi och prosa.

• Kevin Fratos ”Creative Writing” hyllas i BTJ-häftet

Vår lärare Kevin Frato släppte i april boken ”Creative Writing – a Classroom Guide”, en bok som nu fått en mycket fin recension i BTJ-häftet.

• Skrivarlinjen distans antologi är här

För första gången ger vi ut en digital antologi med Skrivarlinjen distans samlade texter. Bläddra, läs och förundras över de fantastiska texter som skapats på utbildningen under året! Medverkande författare: Norma Wikström, Sara-Märta Höglund, Lisa Ernemar, Lina Sahlberg, Anna Granlund, Hanna Olsson Drammeh, Judith Junaeus, Ulrika Wendéus, Eva Andersson, Cecilia Johansson och Mia Martelleur. Förord av Elin Grelsson Almestad, huvudlärare på Skrivarlinjen distans.

• Skrivarakademins slutföreställningar 15 och 16 maj

Välkommen till två litterära kvällar på Laika i hjärtat av Hornstull när de studerande på Skrivarlinjen och Skrivarlinjen projekt håller sina slutföreställningar. Två kvällar med totalt trettio läsningar som spänner över alla genrer och uttryck.

• Johanna Lundin ny ledamot i Skrivarakademins ledningsgrupp

Vi är väldigt glada över att Johanna Lundin nu blir en del av Skrivarakademins utbildningars ledningsgrupp! Johanna är mångårig bokbloggare, instagrammar om böcker och driver även en youtubekanal om aktuell litteratur, kulturevenemang och bokbranschen. Hon är också en uppskattad moderator för författarsamtal, jurymedlem till litterära priser och leder bokcirklar.

• Kom på informationsträff 25 mars

Om du är nyfiken på våra utbildningar finns möjligheten att komma och besöka oss den 25 mars klockan 17.00. Vi möts i sal 637 på Folkuniversitetet, som är vår hemsal.

Aktuellt på Skrivarakademin

Om kursen Filmmanus