Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:

Tidigare studerande berättar

 • Ulrika Lidbo

  Ulrika Lidbo hade redan släppt tre böcker när hon började på Skrivarlinjen projekt för ett par år sedan. Hon hade då ett påbörjat manus som hon inte kunde få rätsida på och efter fem års arbete var hon smått desperat. Året på Skrivarlinjen projekt gav henne självförtroendet hon behövde för att slutföra boken ”Ut på det djupa”, som släpptes 2018.

 • Lotta Lundh

  Lotta Lundh började skriva som en del av sin rehabilitering efter att ha gått in i väggen. För att komma vidare i sitt skrivande gick hon Skrivarlinjen distans, och idag har hon släppt två böcker. Den ena, ”Familjen”, skrev hon under sin tid på Skrivarakademin och den har blivit en stor succé. Nu har hon precis sagt upp sig från sitt jobb för att satsa på skrivandet på heltid.

 • Mimmi Jensen Gellerhed

  Mimmi Jensen Gellerhed är en person som alltid har skrivit, men som längtat efter en litterär ryggrad. Tillslut kom hon till en punkt i livet då det var dags att ta skapandet på allvar, och det har hon nu gjort under två intensiva år på Skrivarakademin. – Jag vill bli författare på heltid, men vet också hur svårt det är, säger Mimmi.

 • Mathias Liffner

  Mathias var verksam inom modebranschen men fick tillslut nog av diskussioner om trendiga färger. Han längtade efter det skrivna ordet och sökte sig då till Skrivarakademins kvällskurser - som gav blodad tand. Till sommaren går han ut Skrivarakademins ettåriga skrivarlinje och till hösten planerar han att söka Skrivarlinjen projekt.

 • Jimmy Sjödén

  För Jimmy Sjödén, som har en bakgrund som musiker och låtskrivare, har texterna alltid spelat en central roll. Om ett par veckor avslutar han Skrivarakademins ettåriga utbildning Skrivarlinjen Projekt, och dessförinnan gick han Skrivarlinjen. Det kollektiva lärandet med textsamtal i grupp kombinerat med individuell handledning har hjälp honom att hitta fram till sin egen röst och sitt format. Inom en snar framtid skickar han in sitt romanprojekt till förlag!

 • Signe Svensson

  Efter många år som chef inom näringslivet på olika platser i Europa, vågade Signe Svensson ta steget och satsa hundra procent på sitt skrivande. Till sommaren går hon ut Skrivarakademins ettåriga Skrivarlinje. Och hon har redan bestämt sig för att skriva på heltid även nästa år!

 • Josephine Almanakis

  Josephine Almanakis debuterade tidigare i höstas med underhållningsromanen "Det man inte vet har man ingen aning om". Starten på Josephines skönlitterära skrivande var en nybörjarkurs på Skrivarkademin. Hennes råd till den som vill bli utgiven är att ta hjälp av ett proffs. Själv anlitade hon både en lektör och en redaktör under olika faser av arbetet med sin roman.

 • Kristina Lindberg

  Kristina Lindberg debuterade under våren med ”Förnedringen”, en roman som kom till på en av Skrivarakademins kurser. Efter sommaren tar hon tjänstledigt från sitt arbete på Utrikesdepartementet för att ägna sig åt skrivandet på heltid. – Jag vet att det är enormt svårt att slå sig fram som författare, men det är för roligt för att låta bli, säger Kristina Lindberg.

 • Anna Bågstam Ryltenius

  Anna Bågstam Ryltenius är uppvuxen i norra Stockholm. I skolan var hon en typisk "duktig flicka" som gick ut gymnasiet med höga betyg och fortsatte direkt till juristlinjen. Men i hemlighet la hon all sin fritid på att titta på skräckfilm och gå på Folkets bio.

 • Anna Norlin

  Som statsvetare och etnolog i botten och har Anna Norlin de senaste dryga tio åren jobbat med jämställdhetsfrågor. Både som anställd på Regeringskansliet och på Tillväxtverket och som fri konsult. Innan dess arbetade hon som journalist och samhällskommunikatör. Skrivande har alltid varit ett fokus i mina jobb.– Idag jobbar jag friare igen och har en ambition att fortsätta skriva, säger Anna.

 • Jan-Erik Larsson

  För snart tre år sedan besökte Jan-Erik Larsson Skrivarakademins debutantkväll och bestämde sig då för att söka in till Författarskolan. Två år senare debuterade han med sin roman Jag såg dig inte komma på bokförlaget SOL.

 • Jenny Gromark Wennberg

  Efter tjugo år som copywriter på olika reklambyråer vågade Jenny Gromark Wennberg satsa på sin dröm – att bli manusförfattare. Nu går hon första terminen på Alma manusutbildning. Läs hur Skrivarakademins kurs Filmmanus – fördjupning hjälpt henne på vägen.