Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny
Föregående Nästa

Estetiska programmet

Inriktning Estetik och media - fördjupning Foto Europa eller fördjupning Fotografi. På vårt Estetiska program får du en bred högskolebehörighet som vässas med en bildkompetens utöver det vanliga. Om du väljer Foto Europa får du dessutom möjligheter till meritpoäng och tre veckors utlandspraktik.

Relaterad information

Läs mer om våra arbetsprover här

På Kungstensgymnasiets Estetiska program kombinerar du högskoleförberedande studier med en stark profilering inom bildskapande och bildbearbetning. I vårt samhälle är bilden ett allt viktigare kommunikationsverktyg. Genom kurser i Fotografisk bild får du en bildkompetens som är användbar vad du än vill jobba med i framtiden.

Våra två fördjupningar: 

Foto - Europa

Genom att kombinera kvalificerade studier i fotografi med breda språkstudier får du en unik kombination som öppnar möjligheter till en internationell karriär. Med hjälp av Folkuniversitetets internationella nätverk erbjuder
vi våra elever en treveckors företagspraktik i Barcelona, Aix-en Provence eller Düsseldorf där du blir bekväm med ditt tredje språk. På den här fördjupningen får du utveckla din kommunikativa förmåga och blir expert på att exponera det du skapar. Dessutom får du en bred högskolebehörighet med möjligheter till extra meritpoäng.

Fotografi

För dig som vill fördjupa dig ytterligare inom fotografi. Redan första året läser du två kurser i Fotografisk bild, som ger dig en rejäl grund att stå på inför resten av utbildningen. Då får du arbeta med bildbearbetning i Mac-miljö och knyta mer och mer an till yrkesfotografin, både vad det gäller utrustning, teknik och arbetsformer. På hösten i årskurs 3 har vi en praktikmånad då vi på olika sätt får kontakt med fotobranschen. Högskolebehörigheten får du på köpet.

Läs mer om vår fördjupning Fotografi

Vårt estetiska program har 50 platser fördelade på två klasser.

Nikon D7000 med AF-S DX 18-200mm VR II
Kungstensgymnasiet i samarbete med:

Nikon logotype

Våra program

Toggle module

Schoolsoft

Toggle module

Möt våra elever!

Toggle module

Bloggen Låt stå
En blogg för Kungstensgymnasiets elever att dela med sig av sina egenskrivna texter och alla nyfikna ögon som vill ta del av dem. 

ksgbloggen.tumblr.com/

Kungstensgymnasiets elevkår
@KSGelevkar 
Ksgs elevkår på Twitter Ksgs elevkår på Instagram Ksgs elevkår på facebook

Film

Toggle module