Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny
Kungstensgymnasiet i Stockholm

Kungstensgymnasiet – internationella skolan mitt i stan

Mitt i stan vid Odenplan ligger Folkuniversitetets gymnasieskola. I vår anrika skolbyggnad erbjuder vi Ekonomiprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet med Europaprofil samt Estetiska programmet med fördjupning inom fotografi. Du får språkundervisning  i moderna språk med modersmålstalande lärare, ämnesövergripande studier och möjligheter till utlandspraktik. 

 • I veckan får Kungstensgymnasiet besök av elever och lärare från sex gymnasieskolor i Malaga, Rom, Paris, Berlin, Krakow och Tallinn. Tillsammans ska eleverna arbeta fram de sista avsnitten i en digital europeisk historiebok som de arbetat med under två år. 

  Kungstensgymnasiet skriver digital historiebok med sex andra skolor i Europa

  I veckan får Kungstensgymnasiet besök av elever och lärare från sex gymnasieskolor i Malaga, Rom, Paris, Berlin, Krakow och Tallinn. Tillsammans ska eleverna arbeta fram de sista avsnitten i en digital europeisk historiebok som de arbetat med under två år. 

 • Våga vara egen-mässan gick av stapeln den 18-19 februari på Älvsjömässan. Här visade framtidens entreprenörer och företagsledare upp sig och sina produkter. Kugnstensgymnaiset hade flera elever på plats och ett av företagen, BiCharge UF, gick vidare till SM i ungt företagande. Stort grattis! 

  Kungstensgymnasiet på UF-mässa

  Våga vara egen-mässan gick av stapeln den 18-19 februari på Älvsjömässan. Här visade framtidens entreprenörer och företagsledare upp sig och sina produkter. Kugnstensgymnaiset hade flera elever på plats och ett av företagen, BiCharge UF, gick vidare till SM i ungt företagande. Stort grattis! 

 • Under hösten har årskurs 3 på Estetiska programmet på kursen Fotografisk bild samarbetat med sistaårseleven Julia Åsberg på Beckmans Designhögskola.

  I just remembered

  Under hösten har årskurs 3 på Estetiska programmet på kursen Fotografisk bild samarbetat med sistaårseleven Julia Åsberg på Beckmans Designhögskola.

 • Comeniusprojektets träff i Rom pågick mellan den 7:e till 10:e oktober 2014. Deltog gjorde elever och lärare från Stockholm, Rom, Krakow, Tallin, Berlin, Malaga och Paris. 

  Comeniusprojektet i Rom

  Comeniusprojektets träff i Rom pågick mellan den 7:e till 10:e oktober 2014. Deltog gjorde elever och lärare från Stockholm, Rom, Krakow, Tallin, Berlin, Malaga och Paris. 

 • Ettorna på estetiska programmet arbetade med projektet sport och kultur i tre veckor under hösten 2014. Projektets syfte har varit att arbeta med temat sport ur olika infallsvinklar. Ämnena engelska, idrott och hälsa, matematik, foto och mediaproduktion har varit kopplade till projektet. 

  Utställningen Sport och genus

  Ettorna på estetiska programmet arbetade med projektet sport och kultur i tre veckor under hösten 2014. Projektets syfte har varit att arbeta med temat sport ur olika infallsvinklar. Ämnena engelska, idrott och hälsa, matematik, foto och mediaproduktion har varit kopplade till projektet. 

 • En forskare vid Umeå Universitet har studerat hur internationella korttidsutbyten påverkar inlärningen.

  Kungstensgymnasiets utlandspraktik får forskarstöd

  En forskare vid Umeå Universitet har studerat hur internationella korttidsutbyten påverkar inlärningen.

 • Skolverket har sagt ja och Kungstensgymnasiet utökar med ytterligare ett program och en inriktning. Hösten 2015 startar Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi samt Samhällsprogrammet med inriktning beteende.

  Nya program på Kungstensgymnasiet

  Skolverket har sagt ja och Kungstensgymnasiet utökar med ytterligare ett program och en inriktning. Hösten 2015 startar Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi samt Samhällsprogrammet med inriktning beteende.

 • Läsårstider 2014-2015

 • Är du intresserad av att börja på KSG? Hör då av dig till våra programrektorer.

  Vill du börja på KSG?

  Är du intresserad av att börja på KSG? Hör då av dig till våra programrektorer.

 • Torsdagen den 5 juni 2014 var det dags för studentutspring på Kungstensgymnasiet. I strålande solsken sprang årets studenter ut i Spökparken och vidare mot nya äventyr. Stort grattis och all lycka till!

  Student 2014

  Torsdagen den 5 juni 2014 var det dags för studentutspring på Kungstensgymnasiet. I strålande solsken sprang årets studenter ut i Spökparken och vidare mot nya äventyr. Stort grattis och all lycka till!

Våra program

Toggle module

EkonomiprogrammetEkonomiprogrammet

Inriktning Ekonomi med utlandspraktik och UF. Läs mer.

SamhällsvetenskapsprogrammetSamhällsvetenskapsprogrammet

Välj mellan inriktningarna Samhällsvetenskap och Beteende. Läs mer

Estetiska programmetEstetiska programmet

Välj att fördjupa dig inom Foto Europa eller Fotografi. Läs mer. 

Har du frågor om Kungstensgymnasiet?

Toggle module

Ta kontakt med våra elevambassadörer!
Eller kom till vårt öppna café på fredagar kl. 15:30. 
Anmälan: 
karin.lennermark@folkuniversitetet.se 

Film

Toggle module

Hitta Hit

Toggle module

Snabbaste vägen till oss med SL