Kungstensgymnasiet i Stockholm

Kungstensgymnasiet – internationella skolan mitt i stan

Mitt i stan vid Odenplan ligger Folkuniversitetets gymnasieskola. I vår anrika skolbyggnad erbjuder vi Samhällsprogrammet med Europaprofil och Estetiska programmet med fördjupning inom fotografi. Du får språkundervisning med modersmålstalande lärare, ämnesövergripande studier och möjligheter till utlandspraktik. 

 • Läsårstider 2014-2015

 • Torsdagen den 5 juni 2014 var det dags för studentutspring på Kungstensgymnasiet. I strålande solsken sprang årets studenter ut i Spökparken och vidare mot nya äventyr. Stort grattis och all lycka till!

  Student 2014

  Torsdagen den 5 juni 2014 var det dags för studentutspring på Kungstensgymnasiet. I strålande solsken sprang årets studenter ut i Spökparken och vidare mot nya äventyr. Stort grattis och all lycka till!

 • Är du intresserad av att börja på KSG? Hör då av dig till våra programrektorer.

  Vill du börja på KSG i höst?

  Är du intresserad av att börja på KSG? Hör då av dig till våra programrektorer.

 • FLUX boardsmag UF lyckades plocka hem, inte mindre än tre priser! De belönades med första pris i kategorierna "Årets vara" och "Årets design/formgivning" och med ett andra pris i kategorin "Årets produktutveckling".

  Kungstensgymnasiet vinnare i UF-företagande!

  FLUX boardsmag UF lyckades plocka hem, inte mindre än tre priser! De belönades med första pris i kategorierna "Årets vara" och "Årets design/formgivning" och med ett andra pris i kategorin "Årets produktutveckling".

 • Vill du uppleva hur en dag på KSG kan vara? Ta tillfället i akt att skugga en av våra elever. Du väljer själv om du vill vara med under en hel- eller halvdag.

  Skugga en elev

  Vill du uppleva hur en dag på KSG kan vara? Ta tillfället i akt att skugga en av våra elever. Du väljer själv om du vill vara med under en hel- eller halvdag.

 • Comenius resa nr 2 har avklarats. Denna gång sammanställdes kapitlen kring "Migration & Religion" samt "Manligt / Kvinnligt".

  Comenius Malaga 24-28 mars 2014

  Comenius resa nr 2 har avklarats. Denna gång sammanställdes kapitlen kring "Migration & Religion" samt "Manligt / Kvinnligt".

 • KSG bjöd in sökanden till skolan och elever från skolan till en föreläsning och efterföljande workshop med fotografen Tomas Gunnarsson. Det var en spännande och lärorik kväll där eleverna också fick arbeta med att analysera olika bilder utifrån ett genusperspektiv.

  Genusfotografen på besök på KSG

  KSG bjöd in sökanden till skolan och elever från skolan till en föreläsning och efterföljande workshop med fotografen Tomas Gunnarsson. Det var en spännande och lärorik kväll där eleverna också fick arbeta med att analysera olika bilder utifrån ett genusperspektiv.

 • Nu är arbetet med vår europeiska historiebok på allvar igång!

  Vår europeiska historiebok

  Nu är arbetet med vår europeiska historiebok på allvar igång!

 • Tisdagen den 15 oktober samlades medborgare från hela Sverige till ett nationellt dialogmöte i Blå hallen i Stockholms stadshus. Tretton elever från KSG fick möjlighet att delta denna dag.

  Medborgardialog om EU

  Tisdagen den 15 oktober samlades medborgare från hela Sverige till ett nationellt dialogmöte i Blå hallen i Stockholms stadshus. Tretton elever från KSG fick möjlighet att delta denna dag.

 • Tisdagen den 5 november besökte EU-kommissionären Cecilia Malmström oss på Kungstensgymnasiet för att föreläsa om migration. Föreläsningen är en del av förberedelsearbetet inför EU-rollspelet Euroscola i Strasbourg i december.

  Besök av EU-kommissionären Cecilia Malmström

  Tisdagen den 5 november besökte EU-kommissionären Cecilia Malmström oss på Kungstensgymnasiet för att föreläsa om migration. Föreläsningen är en del av förberedelsearbetet inför EU-rollspelet Euroscola i Strasbourg i december.

Våra program

SamhällsvetenskapsprogrammetSamhällsvetenskaps-
programmet

Välj att fördjupa dig inom Språk, Kultur eller Företagande. Läs mer

 

Estetiskt programEstetiska programmet

Välj att fördjupa dig inom Foto Europa eller Fotografi. Läs mer

Har du frågor om Kungstensgymnasiet?

Elevambassadörer KSG

Ta kontakt med våra elevambassadörer, ksg.elevambassadorer@folkuniversitetet.se
Kom till vårt öppna café på fredagar kl. 15:30.
Anmälan: karin.lennermark@folkuniversitetet.se 

Läs mer om våra elevambassadörer

Film

Bildgalleri

HITTA HIT

Snabbaste vägen till oss med SL

GENVÄGAR