Kungstensgymnasiet i Stockholm

Kungstensgymnasiet – internationella skolan mitt i stan

Mitt i stan vid Odenplan ligger Folkuniversitetets gymnasieskola. I vår anrika skolbyggnad erbjuder vi Ekonomiprogrammet och Samhällsprogrammet med Europaprofil samt Estetiska programmet med fördjupning inom fotografi. Du får språkundervisning med modersmålstalande lärare, ämnesövergripande studier och möjligheter till utlandspraktik. 

 • Vill du veta mer om Kungstensgymnasiet så besök oss på Gymnasiemässan eller kom på våra Öppet hus. Välkommen!

  Dags att fundera på gymnasievalet

  Vill du veta mer om Kungstensgymnasiet så besök oss på Gymnasiemässan eller kom på våra Öppet hus. Välkommen!

 • Skolverket har sagt ja och Kungstensgymnasiet utökar med ytterligare ett program och en inriktning. Hösten 2015 startar Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi samt Samhällsprogrammet med inriktning beteende.

  Nya program på Kungstensgymnasiet

  Skolverket har sagt ja och Kungstensgymnasiet utökar med ytterligare ett program och en inriktning. Hösten 2015 startar Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi samt Samhällsprogrammet med inriktning beteende.

 • Måndagen den 8 september var det valdebatt mellan representanter från de olika riksdagspartierna i Stockholms kommunfullmäktige. Elever från Kungstensgymnasiet modererade debatten och ställde frågor till politikerna. 

  Valdebatt på Kungstensgymnasiet

  Måndagen den 8 september var det valdebatt mellan representanter från de olika riksdagspartierna i Stockholms kommunfullmäktige. Elever från Kungstensgymnasiet modererade debatten och ställde frågor till politikerna. 

 • Läsårstider 2014-2015

 • Är du intresserad av att börja på KSG? Hör då av dig till våra programrektorer.

  Vill du börja på KSG?

  Är du intresserad av att börja på KSG? Hör då av dig till våra programrektorer.

 • Torsdagen den 5 juni 2014 var det dags för studentutspring på Kungstensgymnasiet. I strålande solsken sprang årets studenter ut i Spökparken och vidare mot nya äventyr. Stort grattis och all lycka till!

  Student 2014

  Torsdagen den 5 juni 2014 var det dags för studentutspring på Kungstensgymnasiet. I strålande solsken sprang årets studenter ut i Spökparken och vidare mot nya äventyr. Stort grattis och all lycka till!

 • FLUX boardsmag UF lyckades plocka hem, inte mindre än tre priser! De belönades med första pris i kategorierna "Årets vara" och "Årets design/formgivning" och med ett andra pris i kategorin "Årets produktutveckling".

  Kungstensgymnasiet vinnare i UF-företagande!

  FLUX boardsmag UF lyckades plocka hem, inte mindre än tre priser! De belönades med första pris i kategorierna "Årets vara" och "Årets design/formgivning" och med ett andra pris i kategorin "Årets produktutveckling".

 • Vill du uppleva hur en dag på KSG kan vara? Ta tillfället i akt att skugga en av våra elever. Du väljer själv om du vill vara med under en hel- eller halvdag.

  Skugga en elev

  Vill du uppleva hur en dag på KSG kan vara? Ta tillfället i akt att skugga en av våra elever. Du väljer själv om du vill vara med under en hel- eller halvdag.

 • Du ska presentera fyra bilder för temat ”MÖRKT & LJUST” där du visuellt tolkar innebörden av temat. Två bilder skall tolka ’ljust” och de andra två tolkar ”mörkt”. Vi vill även att du visar mellan tre och fem valfria bilder när vi ses. Under vårt möte kommer vi att prata om bilderna, hur du har tänkt och jobbat.

  Läs mer om våra arbetsprover här

  Du ska presentera fyra bilder för temat ”MÖRKT & LJUST” där du visuellt tolkar innebörden av temat. Två bilder skall tolka ’ljust” och de andra två tolkar ”mörkt”. Vi vill även att du visar mellan tre och fem valfria bilder när vi ses. Under vårt möte kommer vi att prata om bilderna, hur du har tänkt och jobbat.

 • Som elev på Kungstensgymnasiet har du 50% rabatt på Folkuniversitetets kurser. Vi har också flera spännande konstnadsfria föreläsningar varje termin som du är välkommen på. 

  50% rabatt på Folkuniversitetets kurser

  Som elev på Kungstensgymnasiet har du 50% rabatt på Folkuniversitetets kurser. Vi har också flera spännande konstnadsfria föreläsningar varje termin som du är välkommen på. 

Våra program

Ekonomiprogrammet
Ekonomiprogrammet

Inriktning Ekonomi med utlandspraktik och UF. Läs mer

Samhällsvetenskap
Samhällsvetenskapsprogrammet

Välj mellan inriktningarna Samhällsvetenskap och Beteende. Läs mer

Estetiskt program
Estetiska programmet

Välj att fördjupa dig inom Foto Europa eller Fotografi. Läs mer

Har du frågor om Kungstensgymnasiet?

Ta kontakt med våra elevambassadörer, 
ksg.elevambassadorer@folkuniversitetet.se

Kom till vårt öppna café på fredagar kl. 15:30.
Anmälan: 
karin.lennermark@folkuniversitetet.se 

Läs mer om våra elevambassadörer

Film

Galleri

HITTA HIT

Snabbaste vägen till oss med SL

GENVÄGAR