Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny
Kungstensgymnasiet i Stockholm

Kungstensgymnasiet – internationella skolan mitt i stan

Mitt i stan vid Odenplan ligger Folkuniversitetets gymnasieskola. I vår anrika skolbyggnad erbjuder vi Ekonomiprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet med Europaprofil samt Estetiska programmet med fördjupning inom fotografi. Du får språkundervisning  i moderna språk med modersmålstalande lärare, ämnesövergripande studier och möjligheter till utlandspraktik. 

 • Läsårstider 2015-2016

 • Är du intresserad av att börja på KSG? Hör då av dig till våra programrektorer.

  Vill du börja på KSG?

  Är du intresserad av att börja på KSG? Hör då av dig till våra programrektorer.

 • Den 27 maj presenterar Kungstensgymnasiets avgångselever i fotografi en utställning på Magnolia Café & Gallery.

  Utopia - slututställning med årets avgångselever

  Den 27 maj presenterar Kungstensgymnasiets avgångselever i fotografi en utställning på Magnolia Café & Gallery.

 • I veckan får Kungstensgymnasiet besök av elever och lärare från sex gymnasieskolor i Malaga, Rom, Paris, Berlin, Krakow och Tallinn. Tillsammans ska eleverna arbeta fram de sista avsnitten i en digital europeisk historiebok som de arbetat med under två år. 

  Kungstensgymnasiet skriver digital historiebok med sex andra skolor i Europa

  I veckan får Kungstensgymnasiet besök av elever och lärare från sex gymnasieskolor i Malaga, Rom, Paris, Berlin, Krakow och Tallinn. Tillsammans ska eleverna arbeta fram de sista avsnitten i en digital europeisk historiebok som de arbetat med under två år. 

 • Våga vara egen-mässan gick av stapeln den 18-19 februari på Älvsjömässan. Här visade framtidens entreprenörer och företagsledare upp sig och sina produkter. Kugnstensgymnaiset hade flera elever på plats och ett av företagen, BiCharge UF, gick vidare till SM i ungt företagande. Stort grattis! 

  Kungstensgymnasiet på UF-mässa

  Våga vara egen-mässan gick av stapeln den 18-19 februari på Älvsjömässan. Här visade framtidens entreprenörer och företagsledare upp sig och sina produkter. Kugnstensgymnaiset hade flera elever på plats och ett av företagen, BiCharge UF, gick vidare till SM i ungt företagande. Stort grattis! 

 • Comeniusprojektets träff i Rom pågick mellan den 7:e till 10:e oktober 2014. Deltog gjorde elever och lärare från Stockholm, Rom, Krakow, Tallin, Berlin, Malaga och Paris. 

  Comeniusprojektet i Rom

  Comeniusprojektets träff i Rom pågick mellan den 7:e till 10:e oktober 2014. Deltog gjorde elever och lärare från Stockholm, Rom, Krakow, Tallin, Berlin, Malaga och Paris. 

 • En forskare vid Umeå Universitet har studerat hur internationella korttidsutbyten påverkar inlärningen.

  Kungstensgymnasiets utlandspraktik får forskarstöd

  En forskare vid Umeå Universitet har studerat hur internationella korttidsutbyten påverkar inlärningen.

 • Vill du uppleva hur en dag på KSG kan vara? Ta tillfället i akt att skugga en av våra elever. Du väljer själv om du vill vara med under en hel- eller halvdag.

  Skugga en elev

  Vill du uppleva hur en dag på KSG kan vara? Ta tillfället i akt att skugga en av våra elever. Du väljer själv om du vill vara med under en hel- eller halvdag.

 • Du ska presentera fem bilder på valfritt tema, något du tycker om eller är intresserad av. Det kan vara en plats, en grupp människor eller en händelse/företeelse. Under vårt möte kommer vi att prata om bilderna, hur du har tänkt och jobbat.

  Läs mer om våra arbetsprover här

  Du ska presentera fem bilder på valfritt tema, något du tycker om eller är intresserad av. Det kan vara en plats, en grupp människor eller en händelse/företeelse. Under vårt möte kommer vi att prata om bilderna, hur du har tänkt och jobbat.

 • Som elev på Kungstensgymnasiet har du 50% rabatt på Folkuniversitetets kurser. Vi har också flera spännande konstnadsfria föreläsningar varje termin som du är välkommen på. 

  50% rabatt på Folkuniversitetets kurser

  Som elev på Kungstensgymnasiet har du 50% rabatt på Folkuniversitetets kurser. Vi har också flera spännande konstnadsfria föreläsningar varje termin som du är välkommen på. 

Våra program

Toggle module

EkonomiprogrammetEkonomiprogrammet

Inriktning Ekonomi med utlandspraktik och UF. Läs mer.

SamhällsvetenskapsprogrammetSamhällsvetenskapsprogrammet

Välj mellan inriktningarna Samhällsvetenskap och Beteende. Läs mer

Estetiska programmetEstetiska programmet

Välj att fördjupa dig inom Foto-Språk eller Fotografi. Läs mer. 

Har du frågor om Kungstensgymnasiet?

Toggle module

Kom och hälsa på oss på Kungstensgatan 45! Vi är tillgängliga för besök på fredagar kl. 15:30. Då kan vi visa dig runt, svara på dina frågor och ta en fika tillsammans. Anmäl dig senast på onsdag samma vecka. 
Anmälan: 
karin.lennermark@folkuniversitetet.se 

Film

Toggle module

Hitta Hit

Toggle module

Snabbaste vägen till oss med SL