Balettakademien Stockholm - där drömmar om dans blir verklighet - Balettakademien Stockholm

Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Balettakademien i Stockholm

Balettakademien Stockholm

Balettakademien är en av Nordens ledande dansskolor. Många av Sveriges mest framgångsrika dansare, musikalartister och koreografer har utbildats här. Vi erbjuder ett brett utbud av dans inom olika genrer. Vare sig du är ung eller gammal, nybörjare eller proffs. Ta steget hit!

60 år av dans! 2017 fyller Balettakademien 60 år och det firar vi med föreställningar, jubileumsklasser och annat skoj. Håll utkik på hemsidan för mer information. 

 • Dance Science in Practice, 3-5 November

  Dance Health Finland and Balettakademien Stockholm invite you to a conference illuminating dance science and its relation to and practical use for the dance profession.

 • Balettakademien fyller 60 år! Det firar vi med att erbjuda jubileumsklasser i olika dansstilar och tekniker med lärare som har undervisat hos oss genom åren. Klasserna är 60 minuter långa och kostar 60 kronor om du bokar hela kursen och 100 kr om du kommer på drop in. 

  Jubileumsklasser

  Balettakademien fyller 60 år! Det firar vi med att erbjuda jubileumsklasser i olika dansstilar och tekniker med lärare som har undervisat hos oss genom åren. Klasserna är 60 minuter långa och kostar 60 kronor om du bokar hela kursen och 100 kr om du kommer på drop in. 

 • Vi har ett gediget utbud av öppna klasser inom olika tekniker. 

  Öppna klasser

  Vi har ett gediget utbud av öppna klasser inom olika tekniker. 

 • Om du siktar på att bli dansare eller vill dansa bara för att det är roligt, för motionen, gemenskap eller fysisk utmaning – vi har kurser och linjer för alla! Nybörjare till avancerat. Här finns olika dansstilar inom balett, jazz, modernt, hiphop/street, kropp & själ och mycket mer. Välkommen!

  Kurser

  Om du siktar på att bli dansare eller vill dansa bara för att det är roligt, för motionen, gemenskap eller fysisk utmaning – vi har kurser och linjer för alla! Nybörjare till avancerat. Här finns olika dansstilar inom balett, jazz, modernt, hiphop/street, kropp & själ och mycket mer. Välkommen!

 • Vill du satsa på dansen som yrke eller få en bra grund inför fortsatta studier? På Balettakademien erbjuder vi fyra heltidsutbildningar inom dans och musikal, Yrkesdansarutbildningen, Yrkesförberedande dansutbildning, Danslinjen och Musikallinjen. Samtliga utbildningar berättigar till studiemedel. 

  Utbildningar/Educations

  Vill du satsa på dansen som yrke eller få en bra grund inför fortsatta studier? På Balettakademien erbjuder vi fyra heltidsutbildningar inom dans och musikal, Yrkesdansarutbildningen, Yrkesförberedande dansutbildning, Danslinjen och Musikallinjen. Samtliga utbildningar berättigar till studiemedel. 

 • Här hittar du spännande workshops med lärare från både när och fjärran. 

  Workshops

  Här hittar du spännande workshops med lärare från både när och fjärran. 

 • På Balettakademien ges daglig träning för professionella frilansdansare i balett, jazz, modern och nutida dans. På Danscentrum ges daglig träning i nutida dans och Kleinteknik. Träningen bekostas till största delen av bidrag från Statens Kulturråd.

  Proffsklasser

  På Balettakademien ges daglig träning för professionella frilansdansare i balett, jazz, modern och nutida dans. På Danscentrum ges daglig träning i nutida dans och Kleinteknik. Träningen bekostas till största delen av bidrag från Statens Kulturråd.

 • Dans för Parkinson är en metod och ett redskap för att träna personer med Parkinsons sjukdom. Kurserna leds av pedagogerna Åsa N. Åström och Åsa Elowson.

  Danshälsa

  Dans för Parkinson är en metod och ett redskap för att träna personer med Parkinsons sjukdom. Kurserna leds av pedagogerna Åsa N. Åström och Åsa Elowson.

 • Information och vanliga frågor om Balettakademiens kursutbud. 

  Bra att veta

  Information och vanliga frågor om Balettakademiens kursutbud. 

 • På Balettakademien arbetar vi för att skapa ett sunt och tryggt träningsklimat. Därför samarbetar vi med Frisk & Fri, riksföreningen mot ätstörningar. Frisk & Fri är en ideell organisation som arbetar stödjande, förebyggande och påverkande för en bättre vård av ätstörningar.

  Vi är We care-certifierade

  På Balettakademien arbetar vi för att skapa ett sunt och tryggt träningsklimat. Därför samarbetar vi med Frisk & Fri, riksföreningen mot ätstörningar. Frisk & Fri är en ideell organisation som arbetar stödjande, förebyggande och påverkande för en bättre vård av ätstörningar.

Ta igen missade lektioner

Toggle module

Har du missat en eller flera av dina dansklasser? Nu har du möjlighet att ta igen. 

Till Ta igen-schemat

Film

Toggle module

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Toggle module

E-postadress
 

Följ oss!

Toggle module