Moln- och Virtualiseringstekniker

Yrkeshögskoleutbildning Göteborg

Bli det du läser. Gå en YH-utbildning till Moln- och virtualiseringstekniker på Folkuniversitetet i Borlänge med Västerås och Göteborg som satellitorter. Arbetslivet behöver dig.

Women and  a cloud
Sista ansökningsdatum
2022-04-30
Utbildningsstart
2022-08-29
Omfattning
400 yh-poäng, 2 år
Studietakt
Heltid, bunden
Antal platser
35, varav max 15 st per ort
Antal veckor LIA
20

Efter utbildningen kan du arbeta som

  • IT-tekniker IT-konsult Teknisk konsult inom IT-infrastruktur IT-tekniker inom Molntjänster IT-tekniker inom Nätverksteknik Supporttekniker

Utbildningen lyder under Yrkeshögskolemyndigheten och är studiemedelsberättigad från CSN.

Nu är årets klass fylld med 36 studerande på 35 platser, nästa ansökningsomgång öppnar 1 februari. Varmt välkommen att ansöka till nästa omgång med start augusti 2022.

Efter 4 terminer på heltid har den här utbildningen gett dig en bred kompetens. LIA-lärande i arbete- sker i samarbete med ledande företag inom IT-branschen. Du kommer att vara eftertraktad på arbetsmarknaden, det råder brist på konsluter som behärskar vitruella nätverk. Många organisationer går nu över från fysiska servrar och nätverk på plats till virtuella system och lagring i molnet. Företag och offentliga aktörer som redan har gjort den här övergången  har ett fortsatt behov av drift och säkerhet i sina system.

När du tagit examen kan du bli rekryterad av ett konsultbolag eller av en organisation som har en egen IT-avdelning för drift och support. Vad du brinner för, din personlighet och ambitionsnivå avgör vilka vägval du gör och vilka tjänster som kommer att vara attraktiva för dig. DU kan bli IT-tekniker med ansvar för installation, konfigurering, underhåll och support eller röra dig mot en mer rådgivande roll.

En utbildning för dig som tycker om problemlösning. Du har ett stort intresse för molntjänster, nätverk och säkerhet dessutom har du förmågan att vara service-minded och lätt för att bygga goda kundrelationer.

Omfattning

400 YH-poäng, 80 veckor fördelade på 60 veckor teori och 20 veckor LIA.

Metodik och pedagogik

Under teoriperioderna varvas lektioner, grupparbeten och hemstudier.
Våra lärare är själva yrkesverksamma och därför väl uppdaterade om vad som sker i branschen samt mycket kompetenta såväl praktiskt som pedagogiskt.

Behörighet

Grundläggande behörighet. 
Datorteknik 1a
Dator- och nätverksteknik
Vi kan testa dina förkunskaper om du inte har de formella betygen.

Har du frågor?

Kontakta Carl Sterio Sjöström

Skicka e-post till Carl Sterio Sjöström carl.sjostrom@folkuniversitetet.se

Ring Carl Sterio Sjöström på nummer 023-661 5456