Theo Arfvelin

Senast ändrad

Tidigare studerande på LKD 2021/2022. Studerar nu arkitektur på Lunds Tekniska Högskola.

Intervju våren 2024

Varför sökte du dit?
Fick ett stort intresse för arkitektur från LKD! Arkitektur kändes även som en väldigt bred utbildning, man behöver inte ha bestämt sig helt när man tagit sin ut sin kandidat.

Berätta om hur du arbetade med arbetsproverna och intervjun.
Vi fick tid för arbetsprover på LKD, vilket var en otrolig fördel med tillgång till verkstäder osv! Under arbetsprovsperioden var det också väldigt kul att se vad alla andra höll på med, vissa var intresserade av arkitektur, andra för konst eller textil. Man kunde bolla lite idéer med varandra vilket gjorde processen mycket roligare.

Berätta om vad du arbetar med idag. Vilka tekniker och medier du använder. Vad är det som inspirerar dig?
Under första året på LTH var det mycket fokus på ritteknik och handgjort material, gradvis har processen blivit mer och mer digital. Skissandet är å andra sidan alltid aktuellt under hela utbildningen, även i masterutbildningar. Mycket av ritteknikerna man lärde sig på LKD har man stor användning för senare. Vilka datorprogram vi använder oss av är lite beroende på projekt till projekt. Photoshop/Illustrator/Indesign är alltid bra kompletterande verktyg till 3d-modeller vi gör i Rhino och Revit. Vi lär oss även att rendera digitalt. Att rita för hand är å andra sidan fortfarande lika kul som jag tyckte det var förut, och jag börjar därför alla projekt konceptbyggande och skissande i allt från blyerts till tusch.

Hur var det att studera på LKD? Ge gärna exempel på något/några områden som du utvecklats inom.
Det var på LKD jag lärde mig att använda min kreativa sida på riktigt. Har alltid haft ett intresse för att rita/modellbygge men tänkte aldrig att jag skulle använda det i en utbildning eller framtida jobb. Jag tycker man fick svar på många av dem frågorna man har kring allt från rittekniker till arbetsprovs-processen och utbildningsmöjligheter. En ögonöppnare för allt inom konst och design där det finns något för alla.

Har du något tips till de nya LKD studerande som börjar till hösten?
Var öppen för nya kreativa områden som du kanske känner dig lite skeptisk till i början. Man lär sig något från allt och kan ofta hitta sin egen väg/nisch i alla projekt. Om inte det så vet du i alla fall vad du inte tycker om!

theo2