Lydia Harris

Senast ändrad

Tidigare studerande på LKD 2020/2022. Studerar nu Communication Design med inriktning Grafisk Design på Glasgow School of Art.

Intervju våren 2024. 

Varför sökte du dit?
Från början var det bilder på verkstäderna som lockade mig, men när jag läste mer om kursen insåg jag att kursen kändes relativt öppen. Många andra grafisk design utbildningar såg ut att vara mer ‘kommerciella’, och jag letade efter något som var en blandning av design och visuell konst. På denna kursen finns tre inriktningar; foto, illustration eller grafisk design, och man kan får jobba med alla olika typer av medium eller tekniker så länge det är kopplat till ditt projekt.

Berätta om hur du arbetade med arbetsproverna och intervjun.
Just denna utbildningen krävde endast portfolio. I intervjun bad de en prata om sina projekt och jag minns att det var en väldigt avslappnad intervjuprocess där vi pratade om vart jag man hittar inspiration, hur man arbetar osv. Det svåra för mig va att hitta rätt sätt att presentera mina projekt och hur portfolion strukturerades. Med hjälp av lärare på LKD och genom att prata med andra elever var det lättare att inse vad man själv tycker är intressant och kunna sortera de viktiga delarna. Lärde mig även att ta bilder genom hela processen på LKD är värdefullt även nu! Min räddning när man söker flera utbildningar var kalender och att-göra listor för att organisera i kaoset.

Berätta om vad du arbetar med idag. Vilka tekniker och medier du använder. Vad är det som inspirerar dig?
Jag är väldigt intresserad av att designa och skapa böcker, typsnitt och olika publikationer. Mycket av min inspiration kommer från hur man presenterar information och den avgörande rollen grafisk form har för hur det tolkas av individer. Jag jobbar kombinerat digitalt med Adobe som analogt med olika tryck/print-tekniker som riso, etsning och screentryck.

Hur var det att studera på LKD? Ge gärna exempel på något/några områden som du utvecklats inom.
Jag tyckte det var toppen att studera på LKD. Första året var superbra för mig för jag fick testa på många olika delar inom konst, design och arkitektur och det gjorde att jag hittade min grej. Tvåan var ett utvecklande år. Nu visste jag vad jag ville göra vilket gjorde att jag kunde fördjupa mig i ämnet och utveckla mitt egna kreativa skapande. Jag uppskattade den nära kontakten med lärarna och all hjälp och stöttning man fick. Jag uppskattar alla människor med liknande intressen som lärt känna och som man kunnat diskutera projekt med och lärt sig massor utav. Det var också väldigt kul och inspirerande att vi åkte iväg på olika studieresor. Jag fick verkligen utvecklas och lära mig mycket på LKD.

Har du något tips till de nya LKD studerande som börjar till hösten?
Utnyttja och ta till vara på allt som LKD har att erbjuda. Det finns mycket olika saker att testa på och mycket bra kompetens på skolan.

lydia1

lydia2

lydia3