Alva Fredriksson

Senast ändrad

Tidigare studerande på LKD 2021/2022. Studerar nu Bachelor i design på Design Academy Eindhoven,

Intervju våren 2024

Varför sökte du Design Academy Eindhoven?
Var nyfiken på en bred designutbildning med möjligheter inom flera olika områden.

Berätta om hur du arbetade med arbetsproverna och intervjun.
Fokuserade främst på processen och experimenterade mig fram med olika material. Vågade lita på att testa material och metoder jag inte var van vid och se var det ledde. Började också i god tid för att skapa utrymme för att förfina portfolio och presentation för intervjun.

Berätta om vad du arbetar med idag. Vilka tekniker och medier du använder. Vad är det som inspirerar dig?
Just nu tycker jag att det är spännande att se hur jag kan inkorporera textilier i lite oanade kontexter och på ett nytt sätt. Utbildningen ger mig utrymme för det samtidigt som den utmanar mig att kritiskt se på hur vi kan jobba med design idag och framöver. Främst inspireras jag av mina nära och kära, av traditionella hantverkstekniker och av mina klasskompisar. Det är högt i tak på skolan och inga idéer är dåliga idéer. Ju tokigare, desto bättre.

Hur var det att studera på LKD? Ge gärna exempel på något/några områden som du utvecklats inom.
Jag hade det så roligt på LKD. Att vara bland människor som alla ville utforska och ha roligt ihop bidrog till att jag personligen utvecklades och fick självförtroende att våga testa saker jag inte trodde jag skulle tycka om att jobba med. Med projekten kom också förståelsen för arbetsprocessen och hur viktig den är för mig som designer, för att jag ska uppskatta det jag arbetar med, men också för att kunna förmedla mina idéer till andra. Det är nog det jag utvecklades mest inom.

Har du något tips till de nya LKD studerande som börjar till hösten?
Ha kul! Det är så klyschigt med ack så sant. Kanske inte bestämma sig för snabbt vad nästa steg är eller vilken utbildning man vill söka sig till. Njuta av skolan och möjligheterna där. Testa på så mycket som möjligt och inte sätta för hög press på sig själv.

alva2

alva3