Hon vill skapa hållbara produkter

Senast ändrad

Puma Larsson tog studenten från naturvetenskapliga programmet i våras, och nu går hon andra terminen på den ettåriga heltidsutbildningen Produktdesign. Framtidsdrömmen är att kunna kombinera det konstnärliga med det naturvetenskapliga och jobba med hållbarhet.

Puma Larsson, studerande Produktdesign Arkitekturskolan STHLM

Puma Larsson är 19 år och kommer från Stockholm. Hon har alltid tyckt om att jobba med händerna, att måla och rita, bygga modeller med limpistol och skapa med lera. Hon har jobbat en hel del extra med workshops för barn om hur de upplever arkitekturen i staden.

Varför valde du att söka till utbildningen Produktdesign?
– Det som fick mig att välja just Produktdesign var kombinationen av bild och form tillsammans med den specifika designinriktningen. Jag ville utmana mig själv och tänkte att produktdesign skulle ge mig nya insikter i designprocesser, som jag kan ha användning för oavsett vad jag tänker göra efteråt.

Vad är roligast med det du gör?
– Det roligaste med produktdesign är att få vara kreativ och experimentera med olika uttryck i olika material. Projekten under höstterminen var många och relativt korta vilket gör att arbetet blir varierat och spännande. Vi har också väldigt engagerade och erfarna lärare vilket är inspirerande!

Vad är det viktigaste du tar med dig från utbildningen?
– Det viktigaste jag tar med mig är nog insikter om hur min egen skapandeprocess ser ut, och att det alltid finns flera olika perspektiv på design. Vad som är viktigt och vad som är oväsentligt beror på målgruppen, och vilka behov den har.

Har du några tips till blivande studerande på Produktdesign?
– Var inte rädd för att experimentera med olika idéer och samtidigt ha roligt. Använd lokaler, tid och verktyg när du har möjlighet till det!

Vad har du för framtidsplaner och drömmar?
– Nu under våren kommer jag jobba med antagningsprov till olika konstskolor i Stockholm, och jag funderar på att söka till Arkitektprogrammet. En framtidsdröm är att kunna jobba konstnärligt och kombinera det med något inom det naturvetenskapliga området. I framtiden kommer det behövas kreativa designlösningar för ekologiskt och socialt hållbara produkter – och det är något jag gärna vill arbeta med!