Om skolan

Arkitekturskolan håller till i ljusa ateljélokaler på Kungstensgatan 45, med utsikt över Stockholms takåsar.

 Studerande på ArkitekturskolanSTHLM

Om du tycker att arkitektur, inredning och landskap är spännande har du hittat till rätt ställe! Hos Arkitekturskolan STHLM kan du lära dig grunderna i arkitekturens förtrollande värld. Genom inspiration och kunskap om arkitektur i alla dess former vill vi visa dig att man kan skapa en rikare och mer hållbar värld med hjälp av arkitektur.

Det är din egen skaparlust och din vilja att utvecklas som är i fokus under utbildningen. Som studerande på Arkitekturskolan STHLM får du regelbunden handledning av yrkesverksamma arkitekter och konstnärer. De har alla en mångårig erfarenhet och stor vilja att dela med sig av sina kunskaper till morgondagens arkitekter. Du får hjälp att utvecklas inom dina egna intresseområden och forma ditt eget uttryck. Ett uttryck som kanske en dag är med och förändrar vår byggda värld.

Utbildningen är godkänd av Myndigheten för Yrkeshögskolan, studierna är på heltid och berättigar till studiemedel från CSN.

Kort bakgrund

Arkitekturskolan STHLM hette tidigare Stockholms Fria Arkitekturskola och låg på Stora Essingen. Skolan har funnits sedan 1997 och har erbjudit nybörjarkurser i arkitektur och stadsbyggnad. Från och med våren 2008 övergick skolan i Folkuniversitetets regi och bytte namn till Arkitekturskolan STHLM.

Våra lokaler

Numera finns vi i Folkuniversitetets hus på Kungstensgatan 45. Detta innebär förbättrade resurser och en fantastisk ateljélokal med utsikt över Stockholms takåsar. På baksidan av vårt hus ligger den lummiga "Spökparken”, Stockholms enda byggnadsminnesmärkta park.

Kungstensgatan 45 från Spökparken

Tillhör Folkuniversitetetet

Förutom ett stort utbud av kurser inom det kreativa och konstnärliga området, driver Folkuniversitetet även nio estetiska skolor - bland dessa Arkitekturskolan. Folkuniversitetet är en idéburen organisation, fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen.