Om skolan

Arkitekturskolan håller till i ljusa ateljélokaler på Kungstensgatan 45, med utsikt över Stockholms takåsar.

 Studerande på ArkitekturskolanSTHLM

Studera på Arkitekturskolan STHLM

Om du tycker att arkitektur, inredning, design och landskap är spännande har du hittat till rätt ställe! Hos Arkitekturskolan STHLM får du lära dig grunderna i arkitekturens förtrollande värld eller designprocess och rumslig gestaltning. Arkitekturskolan STHLM har två utbildningar: Arkitekturutbildningen och Produktdesign. Genom inspiration och kunskap om arkitektur och design i alla dess former vill vi visa dig att man kan skapa en rikare och mer hållbar värld med hjälp av arkitektur och design.

Det är din skaparlust och din vilja att utvecklas som är i fokus under utbildningen. Som studerande på Arkitekturskolan STHLM får du regelbunden handledning av yrkesverksamma arkitekter, designers och konstnärer. De har alla en mångårig erfarenhet och stor vilja att dela med sig av sina kunskaper till morgondagens arkitekter och designers. Du får hjälp att utvecklas inom dina egna intresseområden och forma ditt eget uttryck. Ett uttryck som kanske en dag är med och förändrar vår gestaltade värld.

Utbildningarna har beviljat stöd från Myndigheten för Yrkeshögskolan, studierna är på heltid och berättigar till studiemedel från CSN.

Kort bakgrund

Arkitekturskolan STHLM hette tidigare Stockholms Fria Arkitekturskola och låg på Stora Essingen. Skolan har funnits sedan 1997 och har erbjudit nybörjarkurser i arkitektur och stadsbyggnad. Från och med våren 2008 övergick skolan i Folkuniversitetets regi och bytte namn till Arkitekturskolan STHLM. Sedan 2023 erbjuder Arkitekturskolan STHLM även en utbildning i produktdesign.

Våra lokaler

Utbildningarna finns i Folkuniversitetets hus på Kungstensgatan 45. Fantastiska ateljélokaler med utsikt över Stockholms takåsar. På baksidan av vårt hus ligger den lummiga "Spökparken”, Stockholms enda byggnadsminnesmärkta park.

Kungstensgatan 45 från Spökparken