Danslinjen, Umeå

Danslinjen är en ettårig folkhögskoleutbildning på heltid, som vänder sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper inom dans. Med basen i balett, jazz och contemporary kommer du utveckla både dansteknik och scenkunskap.

Om utbildningen

Danslinjen vänder sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper inom dans. Du ges förutsättningar att utveckla dina tekniska färdigheter och ditt eget skapande. Med basen i balett, jazz och contemporary ger våra erfarna pedagoger dig danstekniska och sceniska kunskaper för att kunna söka vidare till högre utbildningar.

Förutom undervisning i dans innehåller utbildningen även improvisation/komposition, sceniska projekt, dansteori och mental träning. Allt för att du ska kunna utvecklas danstekniskt så långt som möjligt och förstärka ditt personliga uttryck som dansare.

I slutet av året genomförs också en större föreställning. Balettakademien Umeå har samarbete med professionella aktörer såsom Norrlandsoperan och Dans i Västerbotten, vilket ger stora möjligheter till workshops och gästundervisning.  

Danslinjen är en folkhögskoleutbildning i samarbete mellan Balettakademien och Strömbäcks folkhögskola. 

Mål med utbildningen

Målet med utbildningen är att hjälpa dig som elev med din personliga utveckling tekniskt och sceniskt för att möjliggöra ett eget konstnärligt uttryck inom dans.

Efter utbildningen

Utbildningen har en bred grund som ger möjlighet att söka andra fördjupande dansutbildningar.

Utbildningsort

All undervisning sker i Balettakademiens lokaler i centrala Umeå på Nygatan 43.

Boende

Du ordnar eget boende under studietiden. Det finns möjlighet att bo på Strömbäcks folkhögskolas internat, i mån av plats. Läs mer om att bo på skolan. Du tar dig med buss till Strömbäck på ca 15 min från Umeå centrum.

 

Ansökan

För att söka till utbildningen klickar du på Ansök till Danslinjen nedan och fyller i dina uppgifter. Urvalet görs löpande genom audition – digitalt eller på plats i Umeå.
Digital audition skickas in senast 16 maj. Fysisk audition sker på plats i Umeå den 31 maj. Ditt val av audition meddelar du i din ansökan. Mer information angående audition får du av oss efter du skickat in din ansökan. Senast 5 juni får du ditt besked om antagning.

Utbildningen är ett samarbete med Strömbäcks folkhögskola och du gör din ansökan via dem.

Kontakta oss

Tveka inte att höra av dig med dina funderingar!

baumea@folkuniversitetet.se

Ansök till Danslinjen