Sofi Kihlstrand

Röst och tal

Jag är utbildad sångerska, sångpedagog, logonom och andningsinstruktör. Det är viktigt för mig att följa med i de nya rönen, att hela tiden lära mig mer. Jag har bland annat gått kurser i Estill Voice Training vilket har inspirerat mig mycket. Det du ska förvänta dig av mig är att min metodik ska vara tydlig, välgrundad och lustfylld! 
 
Jag är utbildad sångerska och sångpedagog vid Östlandets Musikkonservatorium och Norges Musikhögskola. Jag har gått en påbyggnadsutbildning till logonom vid SMI (Stockholms Musikpedagigiska Institut). Jag är också utbildad andningsinstruktör i Medveten Andning.

Jag var med i starten av Vokalkvartetten Vox i Musik i Västs regi. Anställningen var på heltid och där var jag kvar i tolv år.  Att vara medlem i Vokalkvartetten Vox innebar konserter för olika målgrupper och sång i olika genrer. Barnföreställningar, operaföreställningar, visprogram, uruppförande av nyskrivna verk, kyrkokonserter, musikaluppsättningar, musikteater mm. Under dessa tolv år var jag också timlärare på Musikgymnasiet i Skövde vilket senare blev min huvudsakliga arbetsplats fram till 2014. Jag undervisade i enskild sång, estetisk kommunikation samt talträning för talängsliga.

Jag har haft uppdrag av Högskolan i Skövde att leda kursen "Våga tala" för studenter.
Jag har besökt ett stort antal körer genom åren, bl.a i uppdrag av Kultur i Väst.
Jag har coachat skådespelare och sångare vid olika teatrar, bl.a Göteborgsoperan.

År 2015 flyttade jag ut på landet. Ett härligt ställe som heter Fullestad och som ligger i Vårgårda kommun. Här har jag även en Röststudio.

Jag är anställd vid Balettakademin i Göteborg där jag undervisar i Röst och Tal på både Musikalutbildningen och Dansutbildningen. 

Sofi Kihlstrand är lärare i röst och tal på Balettakademien i Göteborg

Sofi Kihlstrand


Mejla Sofi Kihlstrand balettakademiengbg@folkuniversitetet.se