Mia Strand

Sång

Min främsta uppgift på BA är att ge studenterna en kunskap om rösten och en stabil teknik som de kan lita på år efter år i den krävande verkligheten som musikalartist. Med min gedigna utbildning och erfarenhet som sångerska och pedagog kan jag ge mina studenter de verktyg de behöver för att bli självständiga sångare, med medvetenhet och integritet både musikaliskt och tekniskt. Vårt täta samarbete i kollegiet ger varje student utrymme att utvecklas i sin egen takt och en trygghet.

Mia Strand är sång- och musikdramapedagog, utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg och har undervisat på BA sedan hösten 1997. Förutom utbildningen på musikhögskolan har Mia fortbildat sig som pedagog i Somatic Voicework (tm) the Jeanie LoVetri Method 2014 och 2020. 

Mia erhöll solistdiplom 2004 och är även anställd av Göteborgs symfoniker som korist i Göteborgs symfonikers vokalensemble sedan 2018. Mia har medverkat som solist i flera fria musikteatergrupper som tex barockoperagruppen Utomjordiska. Hon har även medverkat i ensemblen i uppsättningar på GöteborgsOperan, Göteborgs Stadsteater och Folkteatern och vikarierat i Radiokören.

Mia Edvardsson

Mia Strand


Mejla Mia Strand balettakademiengbg@folkuniversitetet.se