Mattias Palm

Regissör, Scenisk gestaltning, Yrkeskunskap

Mattias är utbildad på musikalprogrammet på Teaterhögskolan i Göteborg 2000-2003.

Som musikalartist och skådespelare har han medverkat i en lång rad musik- och talteaterprodutkioner på bla GöteborgsOperan, Wermland Opera, Stockholms Stadsteater, Det Ny Teater i Köpenhamn, Åbo Svenska Teater och Teater Tofta.

Han har även medverkat i långfilmerna JOHN HRON, VIDEOMANNEN och nu senast iLycke Films första film BUNDEN samt i SVT-serierna Poliser och Wallander – Brandvägg.

Han debuterade som regissör våren 2013 med slutproduktionen A Chorus Line på Balettakademien i Göteborg. Därefter har han regisserat Bokstavligt talat (The 25th Putnam County Spelling Bee) på Teater Aftonstjärnan, Skönheten och Odjuret, The Producers, My Fair Lady och ANNIE på Säffleoperan, Komedi och Tragedi i kammarformat (Rorem: Miss Julie, Menotti: The Telephone och Duke: Captain Lovelock) och Håll Käften och Sjung! (Salieri: Prima la Musica/ Strauss: Prologen ur Ariadne på Naxos) på Högskolan för Scen och Musik och Mozarts komiska opera Enleveringen ur Seraljen för Opera Warberg.

2018 regisserade han Spelman på taket på SäffleOperan, med Mikael Samuelson i huvudrollen. 2019 regisserade han den nyskrivna musikalen Närmare kanten (Musik och Sångtext: Martin Schaub och Patrick Rydman och manus: Mattias Palm) på Högskolan för Scen och Musik. Samma vår regisserade han SPRING AWAKENING på Balettakademien i Stockholm. Hösten 2019 regisserade han nypremiären av Carmen på GöteborgsOperan (enligt David McVicars original).

Han har varit biträdande regissör i Sondheims Assassins på Södra Teatern i Stockholm, RENT på Högskolan för Scen och Musik, Bernstein MASS i Oscarskyrkan i Stockholm, Great Expectations på Operahögskolan/Folkoperan i Stockholm, Figaros Bröllop och Den listiga lilla räven på NorrlandsOperan, ROKOKOMASKINERIET på Drottningholms Slottsteater och Norma och Boris Gudonov på GöteborgsOperan.

Inom projektet Musikalplattform har han arbetat som regissör/konstnärlig handledare med workshops av två blivande musikaler; POJKARNA (2019) och Wayward Home (2020).

Mattias Palm


Mejla Mattias Palm balettakademiengbg@folkuniversitetet.se