Gunilla Olsson

Jazz och koreograf

Gunilla är utbildad vid stora teaterns Balettelevskola samt Balettakademien i Göteborg, där hon är lärare på yrkesutbildningen. Hon har haft en lång karriär som dansare.

Olsson Karlsson är en ofta anlitad koreograf och har arbetat, och har studerat i New York, London och Paris. Hon har koreograferat musikaler som Grease och Maratondansen vid länsteatern i Skaraborg, Fame The Musical  Göteborgsoperan, Oskarsteatern i Stockholm samt Slakthuset i Malmö, Skönheten och Odjuret på Göteborgsoperan, Göta Lejon i Stockholm och Helsingfors stadsteater.

På GöteborgsOperan är Gunilla en återkommande koreograf där hon har gjort Cats – som också gick upp på Cirkus i Stockholm – My Fair Lady, Romeo & Julia, Guys and Dolls och hon har under åren varit koreograf, tillika Tomtemor, i Göteborgsoperans populära julkonserter.

Hon har gjort koreografin till Folk och Rövare i Kamomilla stad, Doktor Zivago och Little Mermaid på Stadsteatern i Helsingfors, Kinky Boots på Stadsteatern i Helsingfors och i Tampere, Les Misarable på Sisters Act Teater Vanemuine i Tartu och Håkan Hellström på GöteborgsOperan. Hon har även koreograferat stora events för Volvo och Saab, krogshower och tv-program som Sikta mot stjärnorna (i Sverige, Norge och Danmark)Småstjärnorna, Scenen är din, Diggiloo, flera omgångar av Bingolotto samt Lotta på Liseberg sedan 2014.

För Fame The Musical tilldelades Gunilla 2003 Guldmasken för bästa koreografi.

Under Michael Jacksons världsturné "History" i Göteborg, var hon med som tolk och assistent för sjuttio statister.

Gunilla Olsson är koreograf och lärare i jazz på Balettakademien i Göteborg

Gunilla Olsson


Mejla Gunilla Olsson balettakademiengbg@folkuniversitetet.se