Camilla Ekelöf ny konstnärlig rådgivare för Dansutbildningen

Senast ändrad

Koreografen Camilla Ekelöf är ny konstnärlig rådgivare för Dansutbildningen.

I sin roll som konstnärlig rådgivare kommer Camilla Ekelöf stötta studerande och ledning samt medverka i planeringen av innehåll och upplägg i kursen Modern dans. Hon kommer även att undervisa, koreografera och representera yrkeslivet i utbildningens ledningsgrupp.

– Jag ser fram emot samarbetet med Balettakademien Dansutbildning. Efter många år som koreograf och konstnärlig ledare får jag nu möjlighet att påverka och vara en del av blivande dansutövares utveckling.

– Att få vara med och utveckla och skapa nya visioner för en spetsinriktad utbildning med den moderna samtida dansen som mittpunkt är en stor ära. Det ska bli så roligt, säger Camilla Ekelöf.

Camilla Ekelöf driver egen konstnärlig praktik sedan 25 år och koreograferar musikteater, teater och opera för institutioner som Stockholms Stadsteater, GöteborgsOperan, Borås Stadsteater, Helsingborgs Stadsteater, Malmö Opera, Angereds teater, Folkteatern och Vasa Stadsteater.

Under sju år var hon konstnärlig ledare och koreograf för Regionteater Väst. Hon är också en ofta anlitad kursledare, gästlärare, coach och mentor i koreografi, både i Sverige och utomlands.