Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Våra fördelar

Våra fördelar

Läs mer om Johannes Hedberggymnasiets alla fördelar. Skolan är bland annat icke vinstdrivande, har nära kontakt med universitetet och kommer att få nya lokaler 2020.

Icke vinstdrivande stiftelse 

Skolan drivs av Folkuniversitetet, som är en oberoende stiftelse utan vinstintressen. Överskott återinvesteras alltid i organisationen. Folkuniversitetets styrelse består av representanter från Lunds Universitet, som har nära kontakt med skolledningen.

Nära kontakt med universitetet 

Lunds universitet är en av Folkuniversitetets huvudmän och skolan har därför direkt kontakt med universitetsvärlden. I vårt samarbete ingår studiebesök och besök av gästlärare. Våra studenter fortsätter i mycket hög grad till vidare studier på universitet och högskola. 

Internationella kontakter

Elever som läser moderna språk i åk 3 gör en studieresa till Paris, Barcelona eller Berlin. Vi har också ett utbyte med en skola i Ungern och en systerskola i Sydafrika. 

Infödda språklärare

Språk är mycket mer än ord. Det märker du när du möter våra språklärare som är uppväxta med det språk de undervisar i. Smart genväg till kunskap om hur människor från andra länder tänker.

Små klasser och studiero 

Våra klasser har max 24 elever, vilket göra alla syns och får möjlighet till individuell hjälp. Små klasser gör att man kommer varandra närmre. Våra elever är studiemotiverade och studieron är mycket god. 

Gratis kvällskurs

Ta chansen att testa något nytt eller fördjupa dig i något du gillar! Som elev hos oss får du en gratis kvällskurs per termin på Folkuniversitetet. Din familj får 20 procent rabatt på kursavgiften. 

Entreprenörsanda

Vi ger dig verktyg som utvecklar din förmåga att ta initiativ, samarbeta, kommunicera och lösa problem. En bra förberedelse för dig som vill arbeta med jobb som ännu inte skapats. På skolan får eleverna lära sig problemlösningsmetoder som används på universiteten i landet, exempelvis PBL - Problembaserat lärande, och POL - Projektorienterat lärande.

Unga Hjärnor

Den unika kursen Unga Hjärnor drivs på skolan av vår lärare Malin Gutestam, som har en magisterexamen i neurovetenskap. Eleverna får redan i årskurs ett delta i kursen som ger kunskap om aktuell hjärnforskning om tonårshjärnan och praktiska tips om studieteknik och välmående. Malin har fått Sveriges största lärarpris, HELGE priset, för sitt arbete med kursen.

Hälsobanken och Matkortet

Motion och bra mat ger bättre inlärning. Hos oss får du träna under skoltid utan att bli betygssatt, på den så kallade Hälsobankstiden. Skollunchen äter du på restaurang i stan, där du kan välja mellan över 20 restauranger. Ett utmärkt sätt att få mer energi, bättre hälsa och goda vanor.

Nya lokaler 2020

Hösten 2020 kommer alla skolans elever att få plats på Gasverksgatan 17, mitt emot nya gallerian Söder. Lokalerna kommer att helrenoveras och vara inrymda i en egen flygel med egen ingång från gatuplan. Gångavstånd till Knutpunkten är ca 5 minuter.

Schoolsoft - skolkoll via webben

Allt som gäller skolan och dina studier - betyg, resultat, viktiga händelser osv - finns samlat i schoolsoft som elever och målsmän når via webben. 

Tematiska studier och ämnesintegrering

Vi samlar flera ämnen och läser dem i teman. En smart lösning om du hellre vill koncentrera dig på en sak i taget än springa från lektion till lektion.

En egen bärbar dator

På Johannes Hedberggymnasiet jobbar vi med IT-stöd för att underlätta ditt lärande. Därför får du en egen bärbar Chromebookdator att använda under dina tre år på skolan.

Aktuellt

Toggle module

Välkommen till Öppet Hus lördagen den 23/11 kl 10-13. Samhällsprogrammet finns på Trädgårdsgatan 25, Naturprogrammet på Gasverksgatan 17.

Toggle module
Toggle module

Schoolsoft

Toggle module

Johannes Hedberggymnasiet

Trädgårdsgatan 25 (SA), Gasverksgatan 17 (NA), Box 7124
250 07 Helsingborg
042-38 56 03 (SA), 042-21 53 86 (NA)
jhg@folkuniversitetet.se