Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Du är här:
Samhällsvetenskapliga programmet

Samhällsvetenskapliga programmet

Inriktning Beteendevetenskap

Under dina tre år som einarhansare bjuder vi in många spännande gästföreläsare - allt från ungdomspolitiker till nationalekonomer, fackligt anställda och forskare för att bygga broar mellan samhället och skolan.

När du börjar hos oss lär vi dig hur du lär dig på bästa sätt och du får konkreta studiestrategier om att studera hjärnsmart. Tidigt i årskurs ett åker vi också på ett studiebesök som har en tydlig koppling till programmets beteendeinriktning.

I årskurs två bär det av till Stockholm för att besöka riksdagen. Då gör vi även andra studiebesök som främst är förankrade i samhällskunskap, sociologi och psykologi. Förra året besökte vi bland annat Polismuseet, Armémuseet och Nobelmuseet. Under det andra året ordnar vi också en spännande och viktig ämnesintegrerad temadag om förintelsens offer. Sist lyssnade vi till Lea Gleitmans minnen av förintelsen.

Det tredje året läser du en specialiseringskurs som är inriktad på kriminologi för att lära dig använda kriminologiska teorier, fördjupa dig i rättsfall och vi besöker tingsrätten. Innan du lämnar gymnasiet åker vi till Humanist- och teologdagarna vid Lunds universitet för att lyssna på universitetsföreläsare. Läser du engelska tredje året har du möjlighet att ta ett Cambridgecertifikat.

Som en röd tråd under dina tre år löper konsten att göra din röst hörd och att övertyga. Att vara retoriskt skicklig är nära sammankopplat med att vara samhällsmedborgare. I retorik och i svenskan lär vi dig att formulera hållbara argument men också att se igenom svaga argument – allt för att kunna ta en debatt. 

Våra program

Toggle module

För dig som är SYV

Toggle module

Välkommen på öppet hus!

Toggle module

Varmt välkommen på öppet hus på Regementsgatan 4 i Malmö! Du kan besöka oss den 13 november 2019, kl. 17-19, och den 14 januari 2020, kl. 17-18.30.

Följ oss!

Toggle module

Kunskap förändrar – hör Mark berätta

Toggle module