Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Henriette Sövig

Henriette Sövig

"Att få lov att undervisa i klassisk balett är fantastiskt. Att få möjlighet att föra kunskaper vidare från generation till generation är en stor ära. Den klassiska baletten är ju grundstommen i varje dansare och att ställa sig vid stången ska kännas som att komma hem. Balettens tekniker och principer är så geniala att den överlever alla trender och stilsvängningar. Att dansa balett handlar för mig om berättande och ett naturligtsamspel med musik, tanke och rum."

Titel: Balett
Telefon: 031-10 65 00
E-post: balettakademiengbg@folkuniversitetet.se

Relaterad information

Henriette Sövig är utbildad på Stora Teaterns balettelevsskola och Kungliga Svenska Balettskolan i Sthlm. Anställd som dansare på Göteborgsoperan åren 1994-2000, har arbetat med koreografer som Mats Ek, Robert North, Robert Cohan, Irene Hultman, Jens Östberg, Lena Josefsson, Pär Isberg och Ulf Gadd m.fl. Arbetade på MalmöOperan 2000-2001 som danssolist.

 

 

 

 

Har undervisat sen 2001, gästpedagog på Svenska Balettskolan, Balettakademien, Borås Dansensemble, Norrlandsoperan, Helsingborgs stadsteater(Art of Spectra), Hulebäcksgymnasiet, Göteborgsoperan, Daglig träning för proffsdansare.

Kontaktinformation:

Telefon: 031-10 65 00Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Personal

Toggle module

Hitta till oss

Toggle module

Gamlestadvägen 14, 415 02 Göteborg
031-10 65 00