Komvux i klassrum eller flex

Komvux Folkuniversitetet är en studiefokuserad och trygg lärmiljö med legitimerade och engagerade lärare som sätter kunskap främst.

Hos oss läser du komvuxkurser på grundläggande och gymnasial nivå. Vi har ett stort kursutbud av fristående kurser inom samhälle, natur, teknik, ekonomi och humanistiska ämnen. Regelbundet erbjuds basår. Vi erbjuder studieformerna klassrum dag eller kväll samt flex. Kurser kan läsas i olika studietakt.

Våra kurser riktar sig till dig som vill ha gymnasie-/studentexamen och som vill gå vidare till högre studier. Vi har ett stort utbud av fristående kurser inom språk, samhälls- och naturvetenskapliga ämnen. Hos oss kan du läsa både gymnasiegemensamma ämnen och vissa programgemensamma ämnen. Vi erbjuder studieformerna klassrum dag eller kväll samt distansstudier. Välj om du vill läsa på hel- eller deltid (200 poäng på tio veckor är heltid).

Mer information om vilka kurser du kan läsa på Folkuniversitetet på Jönköpings kommuns hemsida.

Till ansökan

Kursstarter

Flex-kurser startar varje månad och klassrumskurser fyra gånger per år.

Studieformer

  • Klassrum dag, klassrum kväll - all schemalagd undervisning sker på plats i våra lokaler. Klassrumskurser är extra bra för dig som vill ha genomgångar i realtid, kunna följa upp med frågor direkt och samarbeta med andra elever innan och efter lektionerna.
  • Flex - studerar du flex använder du vår webbaserade lärplattform Moodle och kommer till skolan för handledning. Du skriver alltid slutprov/utför Nationellt prov på plats i våra lokaler.

Läs om hur du ansöker till Komvux Folkuniversitetet

Lokaler och kurser:

Huskvarna:

Huskvarnavägen 156 (sfi och delar av grundläggande)

Jönköping:

Bataljonsgatan 12 (här ges delar av grundläggande och gymnasial)

Se kursutbudet

Basår

Hösten 2023 startar vi åter basåret. Behöver du komplettera till naturvetenskaplig behörighet från exempelvis Samhällsvetenskapligt program för att bli behörig till högskolan? Då har du möjlighet att läsa naturvetenskapligt basår på Folkuniversitetet som är leverantör av kommunal vuxenutbildning i Jönköpings kommun.

Kursstart är den 14 augusti.

Utbildning på uppdrag av Vuxenutbildningen Jönköpings kommun. Läs mer och ansök på: www.jonkoping.se/vuxenutbildning