Utbildningen en riktig guldgruva

Senast ändrad

Ulrika Nyman utbildar sig vid Tibro Hantverksakademi. Bredvid studierna driver hon eget företag med fasta konsultuppdrag inom möbelbranschen.

Oavsett om Ulrika Nyman från Stenungsund har arbetat som blomsterhandlare eller bagare har den gemensamma nämnaren alltid varit att jobba kreativt med händerna.

För fyra år sedan fick hon upp ögonen för Tibro Hantverksakademis YH-utbildning till Möbelrestaurerare. Snart flyttade hon och maken till Tibro där de tillsammans har utbildat sig inom en rad traditionella yrken inom möbel- och inredningsproduktion.

– Möbler är vackra saker som vi verkligen behöver. För mig var det en utmaning med just möbelrestaurering. Det är ingen exakt vetenskap eftersom alla möbler är unika och kräver sin egen problemlösning, säger Ulrika Nyman.

Att valet föll på en YH-utbildning på Tibro Hantverksakademi beror på bredden och kopplingen till arbetslivet. Även Tibro som ort spelade en viktig roll.

– Utbildningarna är gedigna och vi jobbar mycket med både projekt och kundarbeten. Eftersom skolan samlar så många utbildningar i samma byggnad får man också inblick i många andra hantverksområden och skapar kontakter, berättar Ulrika Nyman.

– Att utbildningen sker i Tibro gör den till en riktig guldgruva eftersom allting handlar om möbler här. Det är en riktigt bra placering för en hantverksskola, fortsätter hon.

Parallellt med studierna driver Ulrika Nyman eget företag. När hon tar examen i maj är planen att stå på egna ben. 

– Än så länge jobbar jag främst mot privatkunder. Men jag är också konsult på ett företag och gör uppdrag åt dem på fast basis. Det går bra nu och jag hoppas att det fortsätter så.

Ulrika Nyman är nöjd med sin tid på Tibro Hantverksakademi och uppmanar alla intresserade att utbilda sig på skolan – eller åtminstone åka dit och uppleva miljön och stämningen.

– Är man intresserad av hantverk är det Tibro Hantverksakademi man ska välja. Det är en skön och inspirerande miljö med studerande från hela Norden och ett gott kamratskap, säger hon.

Läs mer om Möbelrestaurerare