Martin Ericsson

Lärare i specialsnickeri och trähantverk

Martin Ericsson är utbildad till möbelsnickare på Stenebyskolan och möbelformgivare på HDK. Han har även en yrkeslärarexamen inom träteknik. Tidigare arbetare Martin som möbelsnickare och slöjdlärare, men idag driver han Äskekärrs Möbelsnickeri där han främst tar fram möbler och konsthantverk utifrån egen formgivning. Han tillverkar även möbler på beställning och håller kurser inom möbelsnickeri och trähantverk.

Martin har lång erfarenhet av traditionella snickerimaskiner, är noga med handhavande och säkerhet och ser till att de studerande känner sig trygga i maskinparken.

Martin värnar om hög hantverksmässig kvalitet och god formgivning i kombination och trycker på vikten av att behärska handverktyg och handsammansättningar. Han anser att det krävs bra kunskaper om tradition, dåtid och nutid samt erfarenhet, nyfikenhet och skapandelust för att bli en skicklig hantverkare. Det går inte att ta genvägar och ”hoppa över” de grundläggande kunskaperna.

Martin har blivit MÄSTARE inom Möbelsnickeri!

”På Tibro Hantverksakademi finns en fantastisk mix av människor med olika bakgrunder och unika specialkunskaper inom olika hantverk. Vi arbetar mycket mellan avdelningarna och hjälps åt med olika problemlösningar. Tack vare dessa samarbeten utvecklas man ständigt och lär sig nya möjligheter och tillverkningsprocesser inom andra hantverksområden.” – Martin Ericsson

Martin Ericsson

Martin Ericsson


Ring Martin Ericsson på 0504-125 50

Mejla Martin Ericsson tibrotrahantverk@folkuniversitetet.se