Krister Grahn

Utbildningsledare och lärare i träbildhuggeri

Krister Grahn har arbetat med möbeltillverkning, som båt- och skeppsbyggare, modellsnickare, träbildhuggare samt inom bronsgjutning. Vid sidan av sin tjänst på Tibro Hantverksakademi driver han Forsviks Modell & Bildhuggeri där han arbetar med uppdrag för både företag och privatpersoner.

År 2009 rekonstruerade Krister Gunnebo Slotts ursprungliga prakturnor från 1790-talet. Tack vare hans breda kompetens inom modellframtagning, träbildhuggeri och gjutning står nu de fyra prakturnorna att beskåda i Gunnebo Slotts södra trädgård.

Krister brinner för den frihet och de möjligheter skapandet ger. Att utföra hela processen från idé till färdig produkt, och att genom kunskap och nyfikenhet utvecklas inom olika områden, är hans starkaste drivkrafter. Detta är också något han tycker är viktigt att förmedla till de studerande.

Med sina snart 20 års erfarenhet av att arbeta med trä bidrar Krister med kunskap, kompetens och lösningar i alla möjliga projekt på Tibro Hantverksakademi.

”De studerande är det unika med Tibro Hantverksakademi. Man knyter en nära kontakt till dem, och känner glädje när man ser den utvecklingskurva som ger de dem möjlighet att använda de kunskaper, färdigheter och kompetenser de förvärvat till att skapa egna produkter. Vi värnar om att ge dem som kommer till skolan de kunskaper som är viktiga för deras mål, samt att få dem att känna samma brinnande intresse för sitt hantverk som vi lärare känner.” – Krister Grahn

Krister Grahn

Krister Grahn


Ring Krister Grahn på 0504-125 50

Mejla Krister Grahn tibrotrabildhuggeri@folkuniversitetet.se