Ansökan Silversmide och Smyckesdesign

Nu behandlar vi de ansökningar som kommit in. Är du intresserad av att lämna in en sen ansökan till eventuella restplatser så är du varmt välkommen!

Ringar i organiska former i silver i en utsträckt hand.

Lämna en sen ansökan

Behörighetskrav

Sökande ska ha genomgått svensk gymnasieutbildning eller motsvarande utländsk utbildning. Ej behöriga sökande kan antas baserat på enbart arbetsprov och personligt brev.

Krav på särskilda förkunskaper
Inlämnat arbetsprov och personligt brev som godkänts av den antagningsgrupp som utsetts av utbildningens ledningsgrupp.

Urval och arbetsprover

Utbildningen vänder sig till dig som har ett fördjupat intresse för formgivning och därför ber vi dig att skicka in ett arbetsprov samt ett personligt brev. En antagningsgrupp går igenom alla arbetsprover och värderar individuellt uttryck/formspråk och förmåga till kreativa lösningar. När vi ser dina arbetsprover letar vi inte efter en färdig formgivare utan efter en nyfikenhet och en vilja att utvecklas.

Du ansöker med:

1. Gymnasiebetyg
Kopia av betygsdokument ska bifogas med ansökan. Betyg från utlandet ska valideras hos UHR före ansökan. Betyget bifogas i ansökan som PDF.

Behörighet utan betygsdokument
Ej behöriga sökande kan antas baserat på enbart praktiskt arbetsprov och personligt brev.

2. Personligt brev
Skriv ett brev om max 2000 tecken. Berätta i ditt brev om:

  • Dig själv och ditt arbetsprov 
  • Dina erfarenheter av silversmide och smyckesdesign
  • Varför du vill gå den här utbildningen
  • Var du tror att du befinner dig om tre år.

Det personliga brevet bifogas i ansökan som PDF.

3. Praktiskt arbetsprov

Obligatoriskt arbetsprov: Teckna av en måltid. Teckningen ska göras för hand, i valfri teknik till exempel blyerts eller tusch men ej dator eller kollage, tolka gärna uppgiften fritt. Arbetsprovet bifogas i ansökan som PDF eller JPG.

Valfritt arbetsprov: Om du vill kan du även bifoga max två foton på ett eller två smycken eller andra tredimensionella objekt du gjort i valfritt material.

Har du smycken eller annat du vill få med i din ansökan är du alltså välkommen att skicka med dessa. Om du väljer att ta med foton på detta sätt görs en samlad bedömning av teckningen och denna del när vi bedömer arbetsprovet. På så sätt ges ingen direkt fördel för den som sänder med foton, däremot kan det bidra till en bredare förståelse för ditt uttryckssätt.

Arbetsprovet bifogas i ansökan som PDF eller JPG.

Med reservation för ändringar.

Om du har frågor så kontakta oss gärna via
skoladmin@folkuniversitetet.se eller 08-789 42 00.