Oskar är redo att djupdyka i konsten

Senast ändrad

Oskar Hladisch har alltid velat ge konsten en större plats i sitt liv, men inte riktigt vetat hur. När en vän rekommenderade Konstskolan såg han sin chans, sökte och kom in på Konstnärlig grundutbildning. Nu vill han fortsätta att utveckla sin konst och i höst börjar han på Konstskolans ettåriga utbildning Projektkonst.

Oskar

Hur kom det sig att du sökte till Konstnärlig grundutbildning på Konstskolan?
 – Jag har alltid varit kreativ och intresserad av konst, men jag såg aldrig en karriär inom konst som ett realistiskt alternativ. Men för varje år som gick kände jag en växande brist på kreativitet i mitt liv, någonting saknades. Så när en vän till mig rekommenderade Konstskolan, då insåg jag att det var dags att ta chansen. Något jag är oerhört glad över att jag gjorde.

Vad tycker du var det bästa med utbildningen?
– Det bästa med utbildningen var att man fick möjligheten att testa på så många olika konstformer. Jag kan erkänna att jag till en början var ganska skeptisk till att testa mycket. Men i slutändan visade det sig vara väldigt bra för all min konst. Tack vare det här året så är jag mer säker än någonsin på hur jag vill gå vidare med konsten.

Till hösten har du sökt till Projektkonst på Konstskolan. Vad var det som fick dig att söka till den utbildningen?
– Det kändes som det naturliga valet. Jag vill fortsätta utveckla min konst och djupdyka inom specifika områden av konsten. Nu känner jag även många av lärarna och vet att jag kommer ha bra personer att bolla idéer med, och som kan hjälpa mig i min process.

Är det något särskilt du vill utforska och fördjupa dig i under året på Projektkonst?
– Mitt största intresse är teckning och måleri. Så jag hoppas kunna lägga ner mycket tid på det, och att verkligen utforska och förbättra mina kunskaper inom de områdena.

Vad har du för drömmar och planer för framtiden?
– Efter året på Projektkonst kommer jag troligtvis studera vidare på högskola. Till slut hoppas jag på att få jobba med någon form av illustrativ konst eller “concept art”. Men planer och intressen ändras med tiden och jag är öppen för alla möjligheter jag kan tänkas få i framtiden.