”Jag gillar att utbildningen är så bred”

Senast ändrad

Lena Björnsbråten gick heltidsutbildningen Konst och Design distans, och kan nu konstatera att utbildningen gett henne verktygen till en rad olika konstformer – något hon verkligen uppskattar. Nu ser hon fram emot att få djupdyka inom de områden som intresserar henne lite extra.

Lena Björnsbråten

– Efter den här utbildningen vill jag studera vidare. Min dröm är en egen ateljé där jag som konstnär kan skapa och verka i mitt kreativaste jag, säger Lena Björnsbråten.

Vad fick dig att söka till Konst och Design distans på Konstskolan?
Jag var nyfiken och ville veta mer om konst och design. Det som väckte mitt intresse var att utbildningen erbjöd ett brett spektrum av olika konstformer. Jag ville prova på att skulptera, använda digitala verktyg som Photoshop och Indesign, göra konsttryck med mera.

Vad är bäst hittills med utbildningen och vad har du lärt dig?
Det är svårt att svara på vad som har varit bäst hittills, men jag kan säga att jag har blivit positivt överraskad över de kurser vi haft. Jag har fått nya sätt att se på saker. Till exempel har jag blivit nyfiken på den kreativa processen bakom en viss design, eller betydelsen av ett bra ljus i en bild och hur man skapar det. Jag trodde inte att de små detaljerna kunde vara så intressanta. Jag lär mig också mycket av de föreläsningar vi har med olika aktiva konstnärer. Att vi har olika lärare på olika kurser är också väldigt berikande.

 Finns det fördelar med att utbildningen är på distans?
För mig är fördelarna med att studera på distans att jag slipper restiden till och från Stockholm, tid som jag hellre lägger på att arbeta med de uppgifter vi har. Eftersom vi har lektioner via Zoom och har aktiva diskussioner och även ger feedback till varandra, så känns vi som en klass som är nära varandra, även om skärmen finns emellan. Lärarna känns alltid nära till hands.


Kort om Lena Björnsbråten
Lena Björnsbråten är 44 år och bor i Katrineholm i ett hus tillsammans med sin dotter. Hon har sedan hon var liten tyckt om att måla och skapa med händerna, och har alltid fascinerats av färg och form. Lena har varit verksam som frisör och makeup-artist i många år.

Läs mer om utbildningen