"Jag kände mig självsäker när jag sökte vidare"

Senast ändrad

Efter ett år på Konstskolans utbildning Industridesign är Elin antagen på Design Academy Eindhoven till hösten.

Elin Aspfors

Hur kom det sig att du sökte till Konstskolan?
– Jag ville studera en kandidatutbildning inom design men kände att jag behövde gå en förberedande kurs innan. Jag sökte upp olika förberedande utbildningar i Stockholm och tyckte bäst om Konstskolan utifrån vad jag läste på er hemsida och valde att söka hit.

Vad tyckte du var det bästa med skolan?
– Det bästa var våra kompetenta lärare. Fin blandning med lärare som är verksamma inom området och även utbildade lärare.

Vad är det viktigaste du tar med dig från utbildningen? 
– Jag känner att jag tar med mig så mycket från alla ämnen vi hade! Men överlag så tycker jag att jag byggt upp ett tankesätt inom design som jag inte haft innan och som känns som en bra grund att stå på inför min kommande utbildning.

Vad har du för framtidsplaner och drömmar? 
– Nu är det fullt fokus att ta min kandidatexamen på Design Academy Eindhoven i Nederländerna. Vad som händer efter min utbildning är svårt att säga, men nu känner jag att det skulle vara kul att jobba ihop med flera designers och forma framtidens design.

Har du några tips till blivande studenter på Konstskolan? 
– Ta vara på all tid med lärare och utbildningsledare på skolan! De känner till yrket så väl och kan verkligen hjälpa en, det gjorde att jag kände mig självsäker när jag sökte vidare.