”Jag har påbörjat något som jag absolut inte vill avsluta”

Senast ändrad

Cornelia Berntsson behövde vägledning i sitt skapande och sökte till Konstskolans grundutbildning. Det blev startskottet på något som hon definitivt vill fortsätta med. Till hösten har hon sökt till projektkonstutbildningen på Konstskolan. – Nu längtar jag efter att få fokusera på och fördjupa mig i mitt egna skapande, säger Cornelia.

Cornelia Berntsson

Hur kom det sig att du sökte till Konstnärlig grundutbildning på Konstskolan?
– Jag har alltid varit intresserad av konst och målade mycket på min fritid. Men jag kände att det fanns så mycket som jag behövde lära mig och det begränsade mig i mitt skapande. För att kunna komma vidare behövde jag hjälp och vägledning. Så när jag hittade Konstskolans grundutbildning tvekade jag inte en sekund. Det var precis vad jag behövde!

Vad tyckte du var det bästa med den utbildningen?
– Det bästa har såklart varit alla fantastiska lärare och alla intressanta och givande samtal vi haft under året. Men även att vi fått möjligheten att prova på och få kunskap om så många olika typer av material och tekniker. Det är verkligen en bra grundutbildning!

Till hösten har du sökt till projektkonst på Konstskolan. Vad var det som fick dig att söka den utbildningen?
– Grundutbildningen blev ett startskott för mig. Jag kände att jag påbörjat något som jag absolut inte ville avsluta. Nu längtar jag efter att få fokusera på och fördjupa mig i mitt egna skapande. Jag har redan nu så många idéer och tankar! Under året på grundutbildningen har jag förstått att jag dras till vissa typer av ämnen som jag kommer fortsätta att utforska.

Vad har du för drömmar och planer för framtiden?
– Jag hoppas att jag kommer in på någon konsthögskola inom fri konst. Men annars att avsätta så mycket tid som möjligt åt min konst.