Bra att känna på olika inriktningar inom arkitektur

Senast ändrad

Från att först sökt till Konstfack studerar nu Lisa Sandblom istället arkitektur på KTH. Året på Arkitekturskolan STHLM gav henne möjlighet att prova på och lära sig mera om olika inriktningar inom arkitekturen och hitta det som hon gillar bäst.

Lisa Sandblom

Varför valde du att söka till Arkitekturskolan STHLM?
– Jag sökte till utbildningen för att det verkade vara en bra ingång till andra skolor. Jag hade tidigare sökt till Inredningsarkitektur och möbeldesign på Konstfack och inte kommit in. När jag läste på om utbildningen på Arkitekturskolan STHLM tyckte jag det verkade som en bra grund att ha när man ska söka till andra skolor och även sedan när man har kommit in.


Vad var det bästa med utbildningen?
­– Det var att man fick testa på så mycket olika saker. Vi läste lite arkitektur, lite inredningsarkitektur, lite landskapsarkitektur osv, det gjorde att man kunde känna på vad man tyckte om olika inriktningar och vad som passade en själv bäst.


Vad är det viktigaste du har tagit med dig från Arkitekturskolan STHLM?
– Att man ska testa många olika idéer. Jag märkte under året på Arkitekturskolan STHLM att jag ofta utvecklades mest när jag jobbade med flera idéer samtidigt och när jag inte var rädd att ändra mycket i projektet.
 

Vad har du planer för framtiden?
– Nu studerar jag arkitektur på KTH och planen är slutföra mina studier där. Möjligtvis studera något år utomlands, samtidigt som jag vill gå kurser i formgivning och möbeldesign. Jag har studerat ett år nu på KTH och trivts otroligt bra så jag vill se till att njuta så mycket av skolgången som möjligt och sedan komma ut i arbetslivet med mycket energi.

d.