Året gjorde mig säkrare på det jag vill med min arkitektur

Senast ändrad

För Julia Nordlöf innebar året på Arkitekturskolan STHLM att hon kunde uppnå sin dröm att klara arkitekturprovet och bli antagen till KTH. – Det var väldigt skönt att ha så mycket förkunskaper när jag började på KTH. Jag kunde gå djupare in i projekten än mina klasskamrater, då jag redan hade mycket av grunderna, säger Julia.

Julia Nordlöf

Varför valde du att söka till Arkitekturskolan STHLM?
– Jag sökte för att lära mig mer om arkitektur och förbättra mina chanser till nästa arkitektprov på KTH.
Min dröm har alltid varit att bli arkitekt och plugga arkitektur på KTH i Stockholm. När det var dags för mig att göra arkitektprovet på KTH första gången visste jag det skulle vara svårt att komma in. Så jag ville ha en reservplan för öka mina chanser att lyckas med provet nästa år. Som tur var har min syster en kompis som precis hade varit på Arkitekturskolan STHLM och tyckte det verkade som en väldigt rolig utbildning.
 

Vad var det bästa med utbildningen?
– Man fick så mycket återkoppling. Jag lärde mig väldigt mycket inom konstämnena, programvaror på datorn och modellbyggande. Men det allra bästa var att vi alltid hade en lärare där och att jag hade otroligt bra klasskamrater som alla hjälptes åt och diskuterade för att få fram det bästa resultatet. Det är något som jag tyckte var väldigt skönt och något jag kan sakna lite nu på KTH. Det gjorde mig säkrare och det gjorde alltid projekten mycket bättre.

Vad är det viktigaste du har tagit med dig från Arkitekturskolan STHLM?
– Jag kommer alltid känna mig lite säkrare i det jag gör i och med den respons jag fick på Arkitekturskolan STHLM. Det året gjorde mig säkrare på mig själv och det jag vill med min arkitektur.

– Det var väldigt skönt att ha med alla dessa förkunskaper när jag började på KTH. Jag kunde gå djupare in i projekten än mina klasskamrater, då jag redan kunde mycket av grunderna.


Vad har du för framtidsplaner?
– Just nu studerar jag på mitt första år på KTH. Framtidsplanen är väl att gå ut om fyra år eller längre beroende på om jag kommer ta praktik efter tredje året. Efter det skulle jag vilja jobba på kontor, kanske skapa eget eller testa olika inriktningar inom arkitekturen. Men i slutändan tror jag nog att jag skulle vilja gå tillbaka till skolan och bli lärare. Jag vill kunna inspirera elever på samma sätt som jag har blivit inspirerad.