Ville veta om industridesign var något för mig

Senast ändrad

Innan Nils Fallenius började på Konstskolans förberedande utbildning Industridesign (nu Arkitekturskolan STHLMs förberedande utbildning Produktdesign) för snart ett år sedan höll han på med basket på hög nivå. Nu är det design som står i centrum, och till hösten vill han fortsätta plugga för att senare i livet kunna starta eget.

Porträttbild Nils Fallenius, industridesign

– Det roligaste med det jag gör nu är att man får följa sin egen process i skapandet. Att först få en idé i huvudet och sedan föra ner den på papper och till sist få en färdig prototyp, säger Nils Fallenius.

För ett par år sedan började Nils måla på skor, som han sedan sålde till basketspelare. Det var så hans intresse för design och möjligheten att också jobba med det startade. Innan dess var det basket som gällde, och han hade drömmar om att bli proffsspelare. Idag har basketen blivit mer av en hobby.

Varför sökte du till utbildningen?
– Jag sökte till  utbildningen just för att jag ville gå ett förberedande år för att ha möjligheten att känna efter om design var något för mig. Jag ville också samla på mig arbetsprover för att kunna få ihop en portfolio, för att sedan kunna söka vidare till högre studier.

Vad är det viktigaste du tar med dig från utbildningen?
– Att kunna jobba i grupp och diskutera med klasskamraterna om det arbete man håller på med. När man lär sig att ge och ta feedback och att samarbeta blir ens projekt betydligt mer välutvecklat.
– Mitt tips till den som vill studera på Industridesign är att ta vara på tiden och sug åt dig så mycket kunskap och intryck som möjligt!

Vad har du för framtidsplaner och drömmar?
– Först och främst så ska jag försöka komma in på högskolan för att utvidga mina kunskaper och göra mig förberedd för arbetslivet. Efter min kandidatexamen vill jag jobba inom en bransch som intresserar mig och skaffa så mycket erfarenhet som möjligt för att sedan starta eget.

Läs mer om utbildningen Produktdesign