"Lärarna har verkligen koll på branschen"

Senast ändrad

Josephin Janz ville gå en förberedande konstnärlig utbildning och fastnade för Konstskolans förberedande utbildning Industridesign (nu Arkitekturskolan STHLMs förberedande utbildning Produktdesign). Nu, ett år senare, är hon klar med sin utbildning och har sökt in till olika konst- och designskolor för vidare studier.

Josephin Janz

– Det bästa med skolan var att alltid ha tillgång till otroligt kunniga lärare som kunde hjälpa en vidare när man satt fast i sin skapandeprocess. Men också att fritt kunna använda lokalerna i skolan, där man kunde stanna långt in på kvällarna om det behövdes, säger Josephin Janz.

Vad är det viktigaste du tar med dig från utbildningen och vad är roligast med det du gör?
– Under det här året har jag lärt mig så mycket om min egen arbetsprocess, men även att våga tänka nytt och abstrakt.
– Jag tycker det är otroligt roligt att skapa, det kan vara allt från ett praktiskt projekt till ett mer digitalt. Att kunna kombinera dessa två områden är superroligt!

Har du några tips till blivande studerande?
– Se till att alltid dokumentera din process. Det gör det så mycket enklare i slutet när man sitter med alla sina portfolios för att söka vidare. Och ta tillvara på tiden med lärarna – de har verkligen koll på branschen!

Vad har du för framtidsplaner och drömmar?
– Jag har sökt till olika konst- och designskolor, där jag vill fördjupa mina kunskaper. Jag kommer alltid att ha fokus på design, men om det nu blir mer produktdesign eller mer digitalt, det kommer att visa sig.