Utbildningen var en otrolig hjälp för att söka vidare till olika högskolor

Senast ändrad

Angelica Plahn gillade att studierna på Arkitekturskolan STHLM innehåller mycket praktiskt arbete och omfattar många områden. – Jag utvecklades väldigt mycket på bara ett år och det gav mig de bästa förutsättningarna, säger Angelica. Nu studerar hon vidare mot en kandidatexamen på Lunds Tekniska Högskola.

Angelica Plahn

Varför valde du att söka till Arkitekturskolan STHLM?
– Jag har alltid varit intresserad av design och formgivning och att arbeta kreativt. Jag sökte in till Arkitekturskolan STHLM för möjligheten till att utveckla mitt intresse och ta reda på om arkitektyrket var något för mig. Dessutom tyckte jag det kändes som att utbildningen skulle ge mig goda förkunskaper till att kunna studera vidare.

Vad var det bästa med utbildningen? 
– Utbildningen var en otrolig hjälp för att söka vidare till olika högskolor. Jag utvecklades väldigt mycket på bara ett år och det gav mig de bästa förutsättningarna. Jag gillade att vi arbetade mycket praktiskt och att man fick prova på många olika områden inom arkitektur. Dessutom var det en fin sammanhållning i klassen och duktiga lärare som skapade en bra stämning. Alla hjälpes åt och gav mycket inspiration. 

Vad är det viktigaste du har tagit med dig från Arkitekturskolan STHLM? 
– Att förstå min egen skaparprocess och hur man tar sig an ett projekt. Jag har även tagit med mig att prova på mycket olika idéer, våga göra om och inte låsa sig till sin första tanke. 

Vad har du för framtidsplaner? 
– 
Jag ska först ta min kandidatexamen på Lunds Tekniska Högskola. Sedan hoppas jag på att praktisera på ett arkitektkontor i ett år och förhoppningsvis testa olika inriktningar. De sista två åren vore det varit kul att läsa utomlands. Jag skulle också vilja gå någon kurs i möbeldesign och inredningsarkitektur.