Winter Show 2021

Årets upplaga av Winter Show för Folkuniversitetets Konst- och Kulturutbildningar kommer att presenteras i digital form. Release onsdagen den 20 januari kl. 10.00.

Winter Show

Se aktuella projekt och arbeten av studerande på Animation och experimentfilm, Arkitekturutbildningen, Konstnärlig grundutbildning, Industridesign och Skrivarlinjen.

Varmt välkommen!

 

TILL UTSTÄLLNINGEN

 

ANIMATION OCH EXPERIMENTFILM
- ÅK1 presenterar sina arbeten från Dockfilmskursen. De har arbetat i produktionsteam om 3 - 4 personer. Uppgiften var att tolka en scen ur en klassisk saga på ett eget sätt på 1 - 2 minuter. Dockfilmskursen innehåller de flesta delar i en sådan produktion, men med tyngdpunkt på hantverk, animation och filmiskt berättande.  

- ÅK 2 på Animationsakademien presenterar sina fördjupningsprojekt inom animerad film eller experimentfilm. 

ARKITEKTURUTBILDNINGEN
- Klassen presenterar höstprojektet som föreslår strukturer med en hemlig aspekt i parken runt Karlbergs slott. Höstprojektet ger möjlighet att använda de insikter och färdigheter som kommit med den gångna terminens kurser i arkitektur, stadsbyggnad, inredningsarkitektur, abstraktion, modellbygge etc. 

KONSTNÄRLIG GRUNDUTBILDNING
- Under hösten har de studerande utformat individuella arbeten i skulptur kring temat kropp, under handledning av konstnären och keramikern Alexander Tallén. I årets Winter Show får vi ta del av verk som behandlar teman kring identitet, självbild och aktuella samhällsfrågor i relation till det kroppsliga. 
De studerande har fritt utforskat och experimenterat kring material och tekniker i relation till koncept. 

INDUSTRIDESIGN
- De studerande på har med tekniker inom screentryck fått tolka manifest från Skrivarakademin under januari månad. Under handledning av Hilda Lindström har de individuellt fått utforma visuella verk för att matcha innehållet i de givna texterna. Resultatet är ett utmärkt exempel på hur klassen får kombinera praktiska och digitala tekniker i applicerad formgivning.

SKRIVARLINJEN 
- I kursen Litteratur och samhälle har de studerande, precis som tidigare år, skrivit litterära manifest. De presenteras här inlästa som ett ljudkonstverk. Deras texter har också tolkats och formgetts av Industridesign och finns att se i den delen av utställningen. I dessa poetiska, radikala och slagkraftiga manifest ryms drömmar och löften om skrivandet och litteraturen. Lyssna, läs och ta del av tankar om framtidens litteratur från dem som ska skriva den!