Tidigare studerande får hedersomnämnande av Stiftelsen Filmstadens Kultur

Under årets utdelning av Stiftelsen Filmstadens Kulturs stipendium uppmärksammades Michaela Box med ett hedersomnämnande för sin kortfilm Den sista glöden. Michaela gick på Animationsakademien 2021-2023 och Den sista glöden var hennes slutfilm på utbildningen.

Stillbild ur Michaela Boxs kortfilm Den sista glöden.

Stiftelsen Filmstadens Kultur delar varje år ut ett stipendium på 25 000 kr till en filmskapare från Stockholmsområdet i början av sin karriär. I år gick stipendiet till regissören Ty Olson men stiftelsen delade även ut ett hedersomnämnande till Michaela Box, tidigare studerande på Animationsakademien.

Michaela får hedersomnämnandet för sin kortfilm Den sista glöden, en stop motion-film som hon skapade som sin slutfilm på Animationsakademien. Juryns motivering lyder: ”Ett hedersomnämnande för årets starkaste scen. När en nalle öppnar bröstet och tar ut vadd för att lägga på elden, för att rädda sitt barn, gick det rakt in i våra hjärtan.”

Filmstaden Råsunda kommer att hålla en Animationskväll den 13 september kl. 18-20 där Michaela visar filmen och berättar om sitt arbete. Läs mer om eventet här.