Om skolan

Animationsakademien finns vid Telefonplan, Telefonvägen 30. Här är vi grannar med Konstfack och en mängd andra kreativa utbildningar och verksamheter.

Animationsakademien vid Telefonplan

Skolans historia

Animationsakademien, tidigare Diagonalakademin, startade utbildning i animation och experimentfilm 1998. Genom åren har flera framgångsrika filmskapare utbildats hos oss, bland annat har ett antal filmer av studerande guldbaggenominerats.

Samarbeten och branschkontakter

Animationsakademien samarbetar regelbundet med olika aktörer i branschen, bl.a. Bokförlaget Natur och Kultur och filmfestivalen REX. De studerande ges i dessa samarbeten tillfälle att arbeta direkt mot en uppdragsgivare, med stöd och handledning från skolan.

Våra lokaler

I skolan får du som studerar bland annat tillgång till en egen arbetsplats, studiorum där det går att ljussätta och spela in stop motion animation, verkstad och föreläsningssal för filmvisning.

Animationsakademien är en del av Folkuniversitetetet

Folkuniversitetet driver även flera skolor med heltidsutbildningar inom bland annat konst och kultur, foto och dans. Folkuniversitetet är en idéburen organisation, fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen.