Tine Riklund

Lärare i Contemporary Jazz

Dansglädje, härlig musik, flow och en hel del floorwork är en del av det jag vill ge er på mina klasser

Jag är utbildad dansare vid Balettakademien i Stockholm där jag examinerades våren 2018. Under åren har jag medverkat som dansare i ett flertal olika sammanhang bland annat melodifestivalen, på Göteborgsoperan och i baletten Trolltagen. Ett av mina bästa dansögonblick är när jag under min examensturné på Balettakademien fick möjlighet att dansa i ett av Ohad Naharins fantastiska verk från hans tid med Batsheva Dance Company.

 Mitt liv som dansare började på Balettakademien i Umeå som en liten pyttedansare följt av år med ett oändligt antal dansklasser och sedan gymnasiet på dansprogrammet på Midgårdsskolan. Att komma hem till Umeå och Balettakademien igen, där allt började, känns därför otroligt roligt. Jag ser fram emot att dela med mig av mina erfarenheter och den enorma dansglädjen jag samlat på mig genom åren.

 Modernt och Contemporary ligger mig varmast om hjärtat. Dansglädje, härlig musik, flow och en hel del floorwork är en del av det jag vill ge er på mina klasser. Även lyckan i att uttrycka sig med hjälp av kroppen som instrument är något jag vill ge. Helt enkelt för att dans kan få oss att må som allra bäst och för att vi genom dansen kan känna, kommunicera och uppleva saker på ett fantastiskt sätt.