Klädsel

Här hittar du information om lämpliga kläder att dansa i på våra olika klasser.

Balettakademien Umeå

Barn upp till 10 år

Funktionella träningskläder som är lätta att röra sig i som tex mukisbyxor/tights och t-shirt/linne samt barfota. Inga "utklädningskläder" t ex Pippidräkt, princesskjol och krona. Långt hår ska vara uppsatt.

Jazz

Funktionella träningskläder. Tänk på att inte ta på alltför stora kläder, det försvårar för läraren och eleven att se hur rörelserna görs. Läraren informerar om vilken typ av skor som passar bäst, barfota, strumpor eller jazzteknikskor. Inga ytterskor i danssalarna, det förstör dansmattan.

Hiphop - Feminine Vibe - Breaking

Lediga träningskläder och gympaskor (inneskor). Inga ytterskor får användas i danssalarna. Vänligen respektera detta, dansmattorna förstörs av sanden från ytterskorna. Gärna byxor med långa ben (ej shorts) samt långärmad tröja på breaking, för att glida bättre på golvet. 

Balett

Tighta kläder, dansdräkt/linne/topp och tights/trikåer. Lösa och bylsiga kläder hindrar läraren från att ge bra korrigeringar vad beträffar placering och teknik. Mjuka teknikskor (balettskor) i tyg eller skinn. Om man inte har en balettsko/tekniksko så går det bra med en strumpa som både glider och fäster lite. Rådfråga din lärare eller kontoret om du känner dig osäker.

Modernt

Funktionella träningskläder, t ex träningsbyxor och t-shirt. Barfota. I modernt använder man sig mycket av golvet, varför det kan vara bra med byxor med långa ben (ej shorts) så att man inte "bränner" sig mot golvet av friktionen.