Vanliga frågor och svar

Här hittar du svaret på de vanligaste frågorna vi får.

Balettakademien Umeå

Måste barnen göra prov för att dansa på Balettakademien?
Nej, kurserna är öppna för alla från 2 år som tycker att det är roligt att dansa.

Måste jag ha dansat tidigare?
Nej, det finns kurser för alla åldrar och nivåer.

Måste jag sjukanmäla mig?
Nej, inte om du är förkyld eller kommer vara borta enstaka gånger. Du är välkommen tillbaka när du är frisk. Om du blir långvarigt sjuk eller kommer missa flera lektioner är det bra om du hör av dig. Du kan maila din lärare eller kontoret.
Obs! Andra regler gäller för våra specialgrupper eller inför uppvisningar. Fråga din lärare om du är osäker.

Kvarglömda saker
Kläder, skor o dyl. läggs i korgarna som står på entréplan på Nygatan 43. Eventuella värdesaker tas om hand, fråga efter dem hos oss på kontoret. VI tömmer kvarglömda kläder och annat regelbundet, datum meddelar vi via sociala medier. 

Får man titta på under lektionerna?
Föräldrar och anhöriga är välkomna att komma att titta på lektionen under våra påtittsveckor samt under sista tillfället på terminen. Under pågående pandemi är det inte möjligt att titta på under lektionerna. 

Påtittsvecka, vad är det?
Under påtittsveckan är föräldrar och andra närstående välkomna att titta på danslektionen. Observera att det inte är en föreställning, utan ni får se det som deltagarna brukar göra på danslektionerna! Ej pyttedans.

Hur många får delta på pyttedansen?
På pyttedans är det en vuxen tillsammans med ett barn som vistas i danssalen. Det antal elever vi tar emot i respektive grupp är baserat på de antal personer som då kommer att befinna sig i salen. Det vill säga 24 st om det är 12 pyttedansare. Mer ryms inte i danssalen. För barnens skull ber vi er respektera detta. Syskon får ej vara med. Ingen filmning eller fotografering under lektionstid. Detta får göras på avslutningstillfället.

Kan man ta igen missade lektioner?
Ja, om du dansar i en vuxengrupp. Mejla balettakademienumea@folkuniversitetet.se och uppge vilken kurs du är bokad på och vilken kurs du önskar att ta igen ett tillfälle vid. 

Under senare delen av terminen går det inte att ta igen klass i våra ungdomsgrupper som ska medverka vid föreställning. Vi rekommenderar inte heller att barn under 12år tar igen lektioner då det kan vara svårt att hoppa in i en ny grupp vid enstaka tillfällen.

Hör av er om ni är osäkra.

Övrigt
Mat/fika, godis och tuggummi är inte tillåtet i salarna. Stanna gärna och fika efter lektionen i våra uppehållsrum. Plocka alltid undan efter dig/ditt barn, även i våra uppehållsrum.
Se till att små barn kissar innan lektionen.

Förbud mot jordnötter!
På Balettakademien går elever som inte tål dessa livsmedel.
Förbudet mot dessa produkter gäller för alla som vistas i samtliga av Balettakademiens lokaler.Tänk på att nötter kan finnas dolt i choklad, bakverk, vissa maträtter etc

Parkering! Observera att det på Nygatan 43 är parkeringsförbud inne på gården.Gäller även lämning och hämtning.

 

Film/foto Vi brukar fota och filma på våra föreställningar och ibland även på våra danslektioner. Vi publicerar detta på våra sociala medier.

Vi fotar och filmar på våra föreställningar och event. Genom att deltaga godkänner man att ens egen eller ens barns medverkan fotograferas, filmas och att bilder och videoklipp ev. publiceras på sociala medier och youtube.  Hör av er till oss på kontoret om ni inte vill medverka.